Kahramanmaraş’ta son günlerde meydana gelen hırsızlık olaylarına karşı Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar kapsamında şüphe üzerine durdurulan bir otomobilden kasa hırsızı çıktı.

Emniyet’ten yapılan basın açıklamasında; 19 Ekim Cuma günü saat 23.30 sıralarında Osmaniye yolu üzerindeki Erkenez Köprüsü civarında durumundan şüphelenilen 46 DN 447 plakalı Şahin marka otomobil takibe alındı.

İncelenmek üzere durdurulmak istenen otomobil kaçınca kovalamaca başladı. Daha sonra polis tarafından durdurulan otomobilde İbrahim A. (25) ile birlikte parçalanmış şekilde bir para kasası ele geçirildi. Yakalanan şahsın 10 ayrı hırsızlık suçundan sabıkasının bulunduğu ortaya çıkarılırken, çelik kasanın ise Menderes Mahallesi’nde Müteahhit Hasan Edikli'ye ait inşaat malzemeleri satan işyerinin duvarının delinmesi sonucu çalındığı belirlendi. Ayrıca; 10 bin ABD doları, 33 bin YTL, 3 değişik bilgisayar kasası, 3 monitör, 1 ayaklı ısıtıcı, 1 televizyon, 1 fotokopi makinesi, 1 yazıcı, 13 değişik bankalara ait çek defteri ve 2 silah ile silahlara ait çok miktarda merminin de çalındığı tespit edildi. Çalınan yaklaşık 45 bin YTL değerindeki para ve 15 bin YTL değerindeki bilgisayar malzemeleri otomobilde ele geçirildi.

İşyerini soyduktan hemen sonra polis tarafından yakalanan şahsın işyerinde ve otolarında yapılan aramalar sonucunda suçta kullandıkları tespit edilen spiral makinesi, çekiç, boru anahtarı ve manivela elde edildi. İbrahim A.’nın suç ortağı olan ve 4 hırsızlık suçundan sabıkası bulunan 30 yaşlarındaki Ömer Ş.’nin de yakalanmasına çalışıldığı, olayla ilgili olarak soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi. (www.kanal46.tv)
Editör: TE Bilisim