Kahramanmaraş Kent Konseyi'nin (KKK) Olağan Genel Kurul toplantısı 8 Ekim 2011 cumartesi günü 'Olaylı ve tek adaylı' olarak gerçekleştirildi.


13'den 15'e çıkartılan Yürütme Kurulu üyelerinin gizli oyla seçiminin yapılmasının ardından Başkanlık seçiminin ise açık oyla yapılma kararı alınmasında delegelerin baskı altında kalarak oy kullandıklarını iddia eden başkan adayları gazeteci Yener Atlı ile kimya mühendisi Alaeddin Oruç, bu durumu protesto ederek adaylıktan çekildiler.


Alaeddin Oruç, tek aday olarak katıldığı seçimi kazanan ve aynı zamanda Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın şirket elemanı olarak danışmanlığını yapan Zeynep Arıkan'ın delegenin vicdanına müdahale ettiğini öne sürdüğü yazılı bir açıklama yayımlarken, Yener Atlı ise Maraş Times isimli internet sitesinde verdi veriştirdi.


İŞTE YENER ATLI'NIN GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞECEK YAZISI:


“KURTLAR VADİSİNDEKİ KONSEY SEÇİMİ VE MUSTAFA POYRAZ!


 BİLDİĞİNİZ gibi hafta sonu yapılan Kahramanmaraş Kent Konseyi genel kurulunda başkanlığa aday olmuştum.


 Bir haftalık seçim çalışmalarım boyunca birbirinden enteresan olaylara tanık oldum, doğrusunu söylemek gerekirse siyaset esnafının işinin ne denli zor olduğunu gördüm.


 Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ı arayarak tek bir şey rica ettim: “Başkanım bu seçimde taraf olmayın demiyorum elbette danışmanınızın tarafında olabilirsiniz bu en doğal hakkınızdır ancak sizden adaletli olmanızı talep ediyorum. Seçime belediye baskısı yapılmasın, kapalı ve gizli oy sistemi ile seçimlerin yapılmasını sağlayın…”


 Sayın Belediye Başkanı ise kendi gündeminde Kent Konseyi seçimleri olmadığını belirtti.


 Buna rağmen…


 Kendisi, Özel Kalem Müdürü ve belediyenin tüm imkânları ile karşımızda adeta duvar ördüler.


 Yaşar Pastanesi’nde yapacağımız basın toplantısını provoke etmek için önce buradaki toplantımızı iptal ettirdiler…


 Toplantıyı Dondurmacı Cafe’ye aldık, oradan da iptal ettirdiler.


Baktık olacak gibi değil, direkt MADO’nun sahibi Mehmet Kambur’u arayıp rica ettim, Antep yolundaki MADO Evi’nde toplantıyı kesinleştirdik.


Ancak belediyeciler bununla da yetinmediler bu kez de kendilerine yakın buldukları gazetecileri arayarak toplantımıza katılmamalarını istediler ancak birkaç istisna hariç bunda çok fazla başarılı olamadılar. Bu iddialarımızın hepsi de ispatlıdır!


Bu ucuzlukların hepsini de kendilerine yakıştırdılar, kendilerine koca bir bravo!


Bu çalışmalar boyunca ziyaret ettiğim birçok kişi bana şunu söyledi: “Sana oy verme konusunda zerre şüphen olmasın ancak senin yapman gereken bu seçimlerin mutlaka gizli oyla yaptırılmasını sağlamak olmalıdır. Aksi takdirde belediye ile olan ilişkilerimiz tehlikeye girer ve açık oylamada Zeynep Arıkan Hanıma oy vermek zorunda kalırız…”


 Yani delege üstünde baskı kurulup, 1940 model kafa ile oylar ipotek altına alınmış bir durumda seçime girdik; daha doğrusu giremedik.


 Bütün belediyeyi seferber etmişler


SEÇİM günü belediye binasına gittiğimizde gördük ki, bütün belediye adeta bu seçim için seferber olmuşlardı. Bunun yanı sıra Başkan Poyraz’ın A takımı da yine ön plandaydı. Her delege abluka altına alınmıştı. Sanırsınız ki, belediye başkanlığı seçimine giriyoruz.


Seçim için divan başkanlığına Kültür Müdürü Seydihan Küçükdağlı’yı atadılar!


Divan Başkanı sıfatıyla her türlü hukuksuzluğu yaptı ve belki de demokrasi tarihinin en rezil yönetimini sergiledi. Delege olmayan insanları delege tarafında kalkan elleri saydılar. Ki, bunların hepsi de video kaydıyla belgelidir.


Önce yürütme kurulu seçiminin hangi sistemle yapılacağı oylandı herkes gizli olması yönünde oy kullandı. Yanımda oturan diğer aday arkadaş umutlandı ve “iyi o zaman başkanlık da gizli seçim yapılır” dedi ancak bende, “bekle, bu senaryonun bir parçası başkanlığı açık yaptırırlar.” dedim.


Sıra başkanlık seçiminin nasıl yapılacağı hususundaki oylamaya geldi. Açık oylama olsun yönünde el kaldıranlara baktığımda hemen arkamda oturan KASİAD Genel Sekreteri ve eski DYP’nin toplantılarında eline mikrofon alıp takdimcilik yapan Ahmet Görgülü’ye gözüm takıldı. O, yıllarca demokrasi nutukları atan adam nasıl da kilo kaybedip zayıflamış, küçücük kalmıştı şaşırdım! Elini öyle bir havaya kaldırıyordu ki, neredeyse koltukaltı yırtılacaktı!


Mafya müziği her şeyi ele veriyordu aslında!


NETİCEDE seçimi kaybetme telaşı içinde olanlar, seçimi almak için her şeyi mubah saydılar.


 “Valiyi ziyaret ettik, rektörü ziyaret ettik” şeklindeki faaliyet raporu filmi gösterilirken jenerikte “Kurtlar Vadisi” müziği çalmaya başladığında filmde geçen her karede şahsıma yapılan adaletsizlikler ve şehrimin belediyesini teslim ettiğimiz Mustafa Poyraz gözümün önüne geldi. Acaba bu müzikle özel bir mesaj mı verilmek istenmişti!


Netice olarak…


Elbette arkamda Kahramanmaraş’ın büyük şirketleri, başbakanın arkadaşları falan yok ancak kullanılan sahte oyları, feshedilen derneklere kullandırılan oyları, delege olmayanların kaldırdığı elleri sayanları hepsini vicdanı ile baş başa bırakıyorum. Fakat elbette ki bu belgeli haksızlıkların bir de hukuk yolu olacaktır!


Ancak bu adaletsizlikleri bana ve arkadaşlarıma reva görenlere hakkımızı helal etmiyoruz. Bilinmelidir ki, Allah’ın da bir adaleti var ve bu yapılanlar hiç kimsenin yanına kâr kalmayacaktır.


İlahi adalet ve hukuktan önce sanırız bu yapılanlar Sayın Başbakan’a ulaştığında en azından siyasi anlamda bunun hesabı sorulacaktır.


Konsey Başkanlığına atanan Zeynep Arıkan hanımefendiyi tebrik ediyorum.


YENER ATLI..."


BAŞKAN MUSTAFA POYRAZ'A MESAJ GÖNDERDİ: BU ŞARKI BURADA BİTMEZ!..


Öte yandan; Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'a bir mesaj gönderen Yener Atlı mesajında şunları kaydetti:


"Değerli başkanım; her türlü hukuksuzluğun ve adaletsizliğin yapıldığı seçimde şahsıma yapılanlar karşısında sizi vicdanınızla başbaşa bırakıyorum ve hakkımı helal etmiyorum. Amu bu şarkı burada bitmez. Selam ve saygılar. YENER ATLI..." (www.kanal46.com)

Editör: TE Bilisim