Kahramanmaraş kent merkezindeki fotoğrafçılık mesleğinin duayenlerinden (aksakal, kıdemli) birisi olan ve işyerinin adı ‘Foto Spor’ namı ile bilinen Mehmet Yüzbaşıoğlu, kendi gazetesinde yeniden köşe yazıları yazmaya başladı.

Aslen Adanalı olan İşadamı Halil Arslan’ın 10 Mayıs 2005’de kurduğu ve Yazı İşleri Müdürlüğünü ise Mehmet Taş’ın yaptığı Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi’ni 2007 yılının Şubat ayında satın alan Mehmet Yüzbaşıoğlu, günlük olarak çıkan gazetesinin 18 Kasım tarihli sayısında yer alan Başyazı’da ‘Yeniden Merhaba’ dedi.

Oğlu Mustafa Yüzbaşıoğlu’nun imtiyaz sahipliğini yürüttüğü gazetenin künyesine göre Yönetim Kurulu Başkanı olan Mehmet Yüzbaşıoğlu yazısında; “Bugün Gazetesi’ni satın aldığımda gençlere yönelik çok büyük hayallerim vardı. Artık ‘genç kalemleri’ görmek istiyordum. Baktım ki olmuyor, kendi gazetemde haftada bir ya da iki gün yazmaya karar verdim” ifadesini kullandı.

İŞTE YÜZBAŞIOĞLU'NUN BAŞYAZISI:

YENİDEN MERHABA

Tekrar birlikte olmama vesile olan herkese teşekkür ediyorum. … Yıllarca ulusal gazetelerde muhabirlik yapmaya, yerel basında köşe yazıları yazmaya çalıştım.

Bugün Gazetesi’ni satın aldığımda gençlere yönelik çok büyük hayallerim vardı… Artık ‘’genç kalemleri’’ görmek istiyordum. Baktım ki olmuyor kendi gazetemde haftada bir ya da iki gün yazmaya karar verdim.

Bugün Gazetesi’ni satın alalı üç yıla yakın oldu. Basın duayenlerinden Ş. ESENDEMİR ve S. CANBOLAT’ın kalemlerinden faydalandık. Zaman içerisinde amacımız; gazete kültürünü diğer meslek arkadaşlarımızla daha yaygın hale getirerek, memleketin görünen ve görünmeyen sorunlarını gerçeğe dayalı belgelerle dokundurmaktı. Yapmadık mı? Elbette yaptık..! Bundan rahatsız olan kurum ve kuruluşlarda oldu. Bu sebeplerden dolayı gazetemiz ve çalışanlarımız da zarar gördü. Ama her şeye rağmen her işi başardığımız gibi zamanla bu işi da başardık.

Ulusal Basın ve Yerel Basın arasında çok büyük fark olduğunu hepiniz bilirsiniz. Küçük yerde yaşamanın verdiği baskılara rağmen; kiminin canı yandı, kimi canımızı yaktı… Ama biz yılmadan yazılarımıza ve haberlerimize devam ettik… Edeceğiz de..!

Bu mesleğin içerisine girdiğim günden bugüne kadar her zaman için pofpof gazetecilikten kendimizi ve meslek arkadaşlarımızı uzak tutmaya çalıştık. Bunu bir nebzede olsa başardık ve başaracağız…

Çünkü ‘’BİRİLERİ İÇİN…
DURUYORSUN OLMUYOR!
VURUYORSUN OLMUYOR!’’


Bundan ötürü ben ve ekip arkadaşlarımın başı dik… Gazetem adına doğruları yazmaya ve halk için gazeteciliğe devam sözü veriyorum.

Mehmet Mümtaz YÜZBAŞIOĞLU
Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesi
18.11.2009

(www.kanal46.com)


Editör: TE Bilisim