Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde Kaymakamlık ve bir yayınevi işbirliğinde kitap fuarı açıldı.


Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, ilçe genelinde okuma alışkanlığı kazandırmak için hayata geçirdikleri "Yol Arkadaşın Kitap Olsun” ve "Göksun Okuyor" adlı  kitap okuma kampanyalarına katkı sağlaması amacıyla "Kumbaram Kitap Olsun" isimli kitap fuarını hayata geçirdiklerini söyledi.


Yapılan bir araştırmaya göre insanların zamanının 9 saatini televizyon ve internet başında geçirdiğini belirten Pehlivan, şunları kaydetti:


"Maalesef zamanımızın onda birini dahi kitap okuyarak geçirmiyoruz. İnşallah bu kampanyaların desteklenmesiyle  önümüzdeki günlerde kitap okumayı bir alışkanlık haline getiririz. Hayatta tabi ki çok sevdiğimiz ve çok kıymetli arkadaşlarımız, dostlarımız var. Ama en sevdiğiniz arkadaşlarınız arasına kitabı da eklemenizi rica ediyorum. Tüm hayatınız boyunca en iyi arkadaşlarınız arasında kitap olursa, kitap sizin yolunuzu aydınlatır, zihninizi aydınlatır."


Kampanya kapsamında 4 bin öğrenciye kumbara dağıtıldığını anımsatan Pehlivan, 5 gün açık olacak fuardan öğrencilerin kitap almadan dönmemesi için katkıda bulunacaklarını ifade etti.


Konuşmaların ardından fuarın açılışı gerçekleştirildi.


 


AA