Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, yurt genelinde hava sıcaklarının artması nedeniyle anız yangınlarının arttığına dikkat çekerek, vatandaşları uyardı.


Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, yaz aylarında, Kahramanmaraş’ta her gün ortalama 15-20 anız yangınına müdahale edildiğini belirtildi.
Anız yangınlarının daha çok yerleşim birimlerinin dışında ve zor arazi şartlarında meydana gelmesi sebebiyle müdahalenin güçlükle yapılabildiğine dikkat çekilen açıklamada, “Çoğu zaman orman itfaiyesinden destek istenen anız yangınlarında, tarlaların zarar görmesinin dışında, içindeki tüm canlıların telef olmakta. Bazı anız yangınlarının kontrolden çıkarak yerleşim yerlerini, bağ, bahçe ve ormanlık alanları da tehdit etmektedir. Sadece 26 Haziran Perşembe günü 23 adet anız yangınına müdahale edildi. Bu yangınlar çevreye zarar verdiği gibi, ekolojik dengeyi bozmaktadır. Arazi sahiplerinin daha dikkatli olması gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.(İHA)

Editör: TE Bilisim