PKK'nın Fransa'dan kaçırmasından sonra babasının 6 yıl süren mücadelesiyle ailesine teslim edilen Hakan Soğan köyüne geldi .

Fransa'nın Strasbourg kentinde 14 yaşında iken PKK terör örgütü üyeleri tarafından kaçırılan ve 6 yıl örgütün elinde kaldıktan sonra babasının azmi sayesinde Kandil'deki kamptan 5 ay önce serbest bırakılan Hakan Soğan, Türkiye'ye geldi. Soğan, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine bağlı Akdemir köyündeki yakınlarını ve babaannesi Elif Ana'nın türbesini ziyaret etti.

Baba Süleyman Soğan, Fransa'da bir gece organize etmiş, PKK bu geceyi basarak propaganda yapmak istemişti. Süleyman Soğan buna karşı çıkmış, örgüt de 13 Mart 2003'te, henüz 14 yaşında olan oğlu Hakan Soğan'ı kaçırmıştı. Süleyman Soğan, oğlunun bulunması için Fransız ve Türk makamlarına başvurmuş ve 6 yıl yılmadan uğraşmıştı. Baba Soğan, son olarak geçen yıl ABD'de düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) sempozyumunda 'terör mağduru' olarak bir konuşma yapmıştı. Babanın bu mücadelesinin sonucunda, Hakan Soğan 5 ay önce, Kandil'den indirilip Fransa'ya getirildi.

PARİS'TEN KÖYE

Babasının azmi sayesinde PKK'nın elinden kurtarılan Hakan Soğan, Fransa'da ailesinin işletmeciliğini yaptığı restoranda çalışıyor. Yaklaşık 5 aydır özgürlüğün tadını çıkartan Soğan önceki gün Paris'ten Gaziantep'e geldi. Havalimanında gözaltına alınan Soğan, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne götürülüp, ifadesine başvuruldu. Soğan ifadesinde şöyle dedi: "Örgüte isteyerek katılmadım. Kaçırılarak zorla götürüldüm. Dağda bulunduğum sürede mutfakta çalıştırıldım. Elime hiç silah almadım ve örgütün hiçbirfaaliyeti içinde bulunmadım. Babamın diplomatik mücadelesi sonunda serbest bırakıldım. Öldürülme korkusu ile kaçamadım ve beni takip eden kişiler vardı. Şimdi Fransa'da ailemle yaşıyorum. Ziyaret için köyüme geldim." Serbest bırakılan Soğan, "Dönersem ziyaret edeceğim" dediği babaannesinin türbesini ziyaret etti. (Sırrıberk ARSLAN / SABAH Gazetesi)