Kahramanmaraş Kent Konseyi (KKK) ‘Birlikte Yaşama Kültürü’ Paneli düzenledi.Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Birlikte Yaşama Kültürü' Panelinde birlikte yaşamanın önemine değinildi.


Panelin açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan; “Kahramanmaraş Kent Konseyi olarak şehrimizde birlikte yaşama algısının ve hoşgörünün daha da pekişmesi amacıyla bu paneli düzenlemeyi isabetli ve anlamlı gördük. Gerçekleştireceğimiz panelimizin ilimiz için birlik ve beraberlik adına büyük katkılar sağlayacağı ümidini taşıyoruz” diye konuştu.


Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, insanların kardeşçe yaşamaları gerektiğine işaret ederek İslamiyetin ilk yıllarında Medine-i Münevvere’de Hristiyanlar, Yahudiler ve Müslümanların birlikte yaşadıklarını örnek gösterdi.


Başkan Poyraz yaptığı konuşmada: “Birlikte yaşama kültürüne en güzel örnek bundan taa 1400-1500 sene öncesine kadar gidiyor. Belki daha önceleri de vardır ama Medine-i Münevvere’de Peygamber Efendimiz zamanında önce Hristiyanlarla, sonra da Yahudilerle anlaşma yapılmış ve aynı toplum içerisinde aynı kültür içerisinde birlikte yaşanmıştır. Ondan sonra, Emeviler, Selçuklular, Osmanlılar dönemlerinde de birlikte yaşama kültürünün varlığını görmekteyiz” dedi.


Açılış konuşmalarının ardından Modaretör Yrd. Doç. Dr. Hamza Karaoğlan başkanlığında panelistler Zaman Gazetesi Yazarı Hüseyin Gülerce ve Erikli Baba Kültür Derneği ve Cemevi Başkanı Av. Metin Tarhan, davetlilere birlikte yaşama kültürünü anlattılar.


Oldukça yoğun ilginin olduğu panele katılan davetliler, panelin Kahramanmaraş için güzel bir gelişme olduğunu ifade ettiler.


Panel, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Emniyet Müdürü Metin Aşık, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda halkın katılımı ile gerçekleşti.


Panelin sonunda panelistlere Kahramanmaraş Belediyesi yayınlarından oluşan kitaplar ile Maraş işi Ceviz Oyma Mücevher Sandıkları hediye edildi. (www.kanal46.com)

Editör: TE Bilisim