Kahramanmaraş Kent Konseyi (KKK) 8. Olağan Genel Kurulu Kahramanmaraş Belediyesi Meclis Salonu’nda hafta sonu yapıldı.

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, Kent Konseyleri İletişim ve İş birliği Ağı’na ilişkin hazırlık çalışmaları ve süreç hakkında bilgilendirmeleri sağlamak üzere kentte gerçekleştirilen bölgesel bilgilendirme toplantısına 29 il’e yapılan davetin üzerinde bir katılım olduğunu söyledi.

Başkan Arıkan yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bir konuyu fark ettik ki, biz gerçekten de bir çok Kent Konseylerine nazaran gayet başarılı çalışmalara imza atmışız, bunu somut olarak mukayese edebilme imkanını dün bulduk. Dünkü toplantının sonunda şehrimizde yapılan toplantının benzerlerinin başka bölgelerde yapılacak olan devamlarının ardından önümüzdeki aylarda Kocaeli’ in de yapılacak olan 81 ilin davet edileceği Türkiye Kent Konseyleri birliğinin Kurucu üyesi olarak yer alacağı ve sonuç bildirgelerinin bir tanesinin de Kahramanmaraş bildirgesi olarak yayınlanacağının şehrimiz açısından da olumlu bir adım olduğunu düşünüyoruz.”

BİZİ DÜNYA’YA TANITACAK BİR FIRSAT

Kahramanmaraş’ın tanıtımına yönelik faaliyetlere de devam edeceklerinin altını çizen Başkan Arıkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehrimizin belki de geleceği hiçbir yere nasip olmayan bir tanıtım fırsatı olan kayıp şehir Germenicia, bu gerçekten de ilimizin birçok artı değerini gösterebilme ve hak ettiği değeri verebilmesi ve bizi Dünya’ya tanıtacak bir fırsat. Elbette şehrimizdeki tarihi dokuyu yaşatmak doğal güzellikleri tanıtmak yapmamız gereken şeyler ise de, insanların dikkatini Dünya’nın dikkatini Maraş’a çevirmek için bulunmaz için bir değer Germenicia. Yapılması gerekenler çok uzun bir süreçte ve çok çok maliyetli çalışmalar, ama yapılamayacak şeyler değil. Bu noktada bizlerin yapacağı konuyu gündemde tutup bir an önce harekete geçilmesi sağlamak.

Bir başka gündem maddemiz Kahramanmaraş olaylarının bazı odaklar tarafından kullanıp bizlere son derece üzecek şekilde gündeme getirilmesi. Bundan 32 yıl önce senaryoya koyup sağduyulu Kahramanmaraş halkına oynattırılan bu oyunun, bir daha sahneye konmaması için diyalog ortamı yaratmak bunun içinde çok ciddi çalışılıp herkes tarafından tatmin edici bir panel ya da oturum yapmak gerektiğine inanıyoruz. Bu konu ile ilgili siz değerli üyelerimizin de fikirlerini öğrenmek istiyoruz. Neticede burada hep beraberce vereceğimiz kararlar tüm Kahramanmaraş’ın sesi olacak buna inanıyoruz.”

KARAASLAN: HEDEFİMİZ; ÜNİVERSİTE İLE HALKI BÜTÜNLEŞTİRMEK

Açılış konuşmasının ardından Genel Kurul Tutanaklarının Yazımına ilişkin iki adet kâtip üyenin seçiminin yapılmasının ardından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan kürsüye geldi.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Karaaslan yaptığı konuşmada, hedeflerinde üniversite ile halkı bütünleştirmek olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan yaptığı konuşmasında ise şunları kaydetti: “Her şeyin en güzeline layık olduğunu düşündüğümüz şehrimiz için kafa yoranların neler düşündüğünü öğrenmek adına bu tür toplantıların çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca Germenicia Antik Kenti şehrimiz için çok önemli bir fırsattır. Bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu konuda da üniversitemizle işbirliği içerisinde çalışmalar yapılmaktadır. Benim esas dikkat çekmek istediğim nokta şehrimizde önemli görevlerde bulunan insanların motive edilmesi ve hizmet yönünde kışkırtılması gerektiğini düşünüyorum. Böyle bir ortamı sağlayan Kent Konseyine de teşekkür ediyorum.”

BAŞKAN MUSTAFA POYRAZ DA KATILDI…

KSÜ Rektörü Karaaslan’dan sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kent Konseyi 8. Olağan Genel Kurulu’nun ülke ve şehrin sorunlarına sahip çıkılması adına önemli bir adım olarak gördüğünü söyledi.

Başkan Poyraz yaptığı konuşmada şöyle dedi: “Herkes bulunduğu mekâna, içinde yaşadığı bölgeye göre sorumluluklarını bilmelidir. İnsanlar yaşadığı toplum içerisinde yaşadıkları mekânın kıymetini bilmiyorlar. Ancak başka bir yerlere gidip gördükten sonra yaşadıkları ilin, bölgenin kıymetini biliyorlar. Esas olan insanların arkalarında bir eser bırakabilmeleridir. Bugün gelinen noktaya baktığımız zaman ortak akılla hareket edilen yerlerde başarının geldiği görülmektedir. Belediye olarak yatırım yapacağımız zaman özellikle sivil toplum kuruluşları ile istişare ediyoruz. Onlara projemizi sunuyoruz, kabul ederler ya da etmezler ama biz bir konu üzerine fikir birliği oluşsun, görüş belirtilsin istiyoruz. Bu şehrin geleceğinden gerek belediye gerek sivil toplum kuruluşları hepimiz sorumluyuz. Bundan dolayı biz ortak akılla hareket edildiğinde başarının kendiliğinden geleceğine inanıyoruz.”

Konuşmaların ardından Kahramanmaraş Kent Konseyi’nin yaptığı hizmetler sinevizyon eşliğinde sunuldu.

Sinevizyon gösteriminin ardından kürsüye gelen Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Yusuf Bülbül tarafından faaliyet raporu okundu ve ibra edildi.

Faaliyet raporunun okunmasının ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, slayt eşliğinde Germenicia Antik Kenti ile ilgili yapılan çalışmaları anlatarak bilgiler verdi.

BÜYÜKŞEHİR KONUSU DA ELE ALINDI

Genel kurulda daha sonra dilek ve temenniler bölümüne geçildi.

Dilek ve temenniler bölümünde ise Kahramanmaraş Olaylarının aydınlatılmasına ilişkin bir panel veya seminer düzenlenmesi hususunda katılımcılar fikir beyan ettiler.

Aynı zamanda Germenicia Antik Kenti konusu da ele alınarak şehrin tanıtımına ilişkin neler yapılabileceği konusu görüşülerek fikir alışverişinde bulunulurken, Kahramanmaraş’ın büyükşehir olması konusunda neler getirip, neler götüreceği üzerine genel kurul üyelerine söz verilerek fikir beyan etmeleri sağlandı.

Kahramanmaraş kent Konseyi 8. Olağan Genel Kurul Toplantısına Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Baro Başkanı İsmail Kahveci, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, İl Çevre ve Orman Müdürü Hüseyin Çanak ile Kent Konseyi Genel Kurul üyeleri katıldı. (www.kanal46.com)

Editör: TE Bilisim