Kahramanmaraş kent merkezindeki Dumlupınar Mahallesi’ndeki bir kıraathanenin sahibinin vurularak ağır yaralanması olayına karışan ve aralarında 2 kardeş ile 1 amcaoğlunun bulunduğu 4 kişi polis tarafından yakalanmalarının ardından sevk edildikleri Adliye’de tutuklandı.

Kurban Bayramının üçüncü günü akşam saatlerinde meydana gelen olayda; Dumlupınar Mahallesi’ndeki Yıldız Kıraathanesini işletmekte olan Selahattin Yuvarlak (38) isimli işletmeci, işyerine gelen 4 kişinin saldırısına uğradı. Otomobille kıraathaneye gelenlerden Ahmet G. (25) iddiaya göre; pompalı tüfekle işyerindeki sobanın başında oturmakta olan Selahattin Yuvarlak’ı başından tek al ateş ederek vurdu. İşyerinin kapısından ateş eden Ahmet G. ile yanında bulunan ağabeyi Mehmet G. (28) ve amca çocukları 31 yaşındaki Ümit G. ile arkadaşları Ercan O. (31) geldikleri otomobile binerek olay yerinden kaçtılar.

İşletme sahibi Selahattin Yuvarlak, ağır yaralı olarak Yenişehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakımda tedavi altına alınırken, cinayet masası ekipleri olaydan sonra kaçan 4 zanlıyı yakaladı. Emniyetteki ifadelerinin ardından Adliye’ye sevk edilen bu kişiler, ‘Kasten adam yaralama ve ölüme sebebiyet’ suçundan dolayı tutuklanırken, hastanede yoğun bakımda bulunan işletme sahibinin ise 1 Aralık akşamı beyin ölümünün gerçekleştiği ancak makineye bağlı durumunun ise devam ettiği öğrenildi.

İDDİAYA GÖRE OLAYIN NEDENİ HUSUMET

Elde edilen bilgilere ve iddialara göre; geçen yılın Haziran ayında Ahmet G.’nin sık sık söz kıraathaneye giderek bıçak tehdidi ile haraç istediği ancak bunda pek başarılı olamadığı öne sürüldü. Yine iddiaya göre; aynı ay içerisinde kıraathaneye gelen bu şahıs, bıçak tehdidi ile yine haraç isteyerek üzerine yürüdüğü işletme sahibi Selahattin Yuvarlak tarafından pompalı tüfekle ayağından vuruldu. Sağ ayağının yaralanma sonrasında sektelemesinden dolayı bu olayı aklından hiç çıkaramayan Ahmet G., o günden beri husumet beslemeye başladı.

Başka bir suçtan cezaevine giren Ahmet G., 10 aylık hapis cezasını çektikten sonra tahliye oldu. Ahmet G., kısa bir süre sonra da beraberindeki 3 kişi ile kıraathaneye gelerek yaralama olayını gerçekleştirdi. Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Ahmet G.’nin yaralama olayını kendisinin gerçekleştirdiğini kabul ettiği de öğrenildi. (İSTİHBARAT SERVİSİ - www.kanal46.com)


Editör: TE Bilisim