Kahramanmaraş Valiliği geçen günlerde vefat eden İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Fikret Kiraz’ın adını Valilik Toplantı Salonu’na verdi.

Bu şekilde ismi yaşatılacak olan Fikret Kiraz, geçirdiği kalp ameliyatı sonucu hayata veda etmişti. Kahramanmaraş Valiliği ise aldığı bir karar ile Fikret Kiraz’ın ismini yaşatacak.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen törenle salona Fikret Kiraz’ın ismi verildi. Törene; Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır’ın yanı sıra Fikret Kiraz’ın eşi Yeter Kiraz (49) ile oğulları Ozan Çağıl (23) ve 19 yaşındaki Özgen Çağan, birçok daire müdürü ve kamu görevlisi ile nüfus çalışanları katıldı.

Törende Fikret Kiraz’ın kısa özgeçmişinin okunmasının ardından bir konuşma yapan Vali Tanılır şunları kaydetti: “Değerli bir mesai arkadaşımızı kaybettik. Vefatı bizleri derinden sarstı. Halen zaman zaman aklıma geldiğinde kendisinin vefat ettiğine inanamıyorum. Ama ölüm hayatın bir gerçeği. Hepimizin karşılaşacağı bir gerçek. Ölüm bütün yaratıklar içindir. Her doğan ölecektir. Mutlaka her canlı ölümü tadacaktır. Bu ömrü güzel yaşamak ve geride hoş bir sada bırakmak önemlidir. Fikret Kiraz kardeşimiz ise gerçekten ömrünü güzel yaşadı. Güzel hizmetler yaptı ve Allah’ın takdir ettiği bir günde de ömrünü tamamladı. Biz kendisini her zaman hayırla yâd edeceğiz. Yaptığı güzel hizmetleri de unutmayacağız. Örnek olacak bir insan. İnanıyorum ki; eşi, çocukları ve yakınları kendisi ile gurur duyacaklardır. Kendisini yaklaşık 5 yıldır tanıyorum. 2 yıl kadar Van’da birlikte kendisi ile çalıştık. Kendisi benden önce buraya tayin olmuştu. Allah kısmet etti, ben de buraya geldim ve burada da yaklaşık 3 yılı aşkın bir süre birlikte çalıştık. Gerçekten her bakımdan görevinin ehli bir arkadaşımızdı. Sorumluluk bilinci son derece gelişmiş, işine düşkün ve saygı duyan birisiydi. Kendisine bu vesile ile bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.”

Müftü Yardımcısı Yakup Yıldırım tarafından dua okunmasından sonra Vali Tanılır, Kiraz ailesine başsağlığı diledi. Eşini hiç bir zaman unutmayacaklarını belirten Yeter Kiraz da bu anlamlı günde duygulu anlar yaşayarak eşinin ismini salona veren Vali Tanılır’a teşekkür etti.

Öte yandan; İl Nüfus Ve Vatandaşlık Müdürlüğü binasında ise Fikret Kiraz’ın mesai arkadaşları “Seni unutmayacağız” yazılı afişler asarak müdürlerini andılar.

30 HAZİRAN’DA VEFAT ETTİ

27 Mart 2006 yılından bu yana Kahramanmaraş İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü yaparak Kahramanmaraş Nüfus binasında vatandaşa hizmet yönünden önemli hizmetlerde bulunan Fikret Kiraz, 30 Haziran 2010’da geçirdiği kalp ameliyatının ardından oluşan komplikasyon sonucu vefat ederek Hakk'ın rahmetine kavuştu.

19 Haziran 1957 Muş / Bulanık doğumlu olan ve Van İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü iken 27/ 03/ 2006 tarihinde atandığı Kahramanmaraş’taki görevine başlayan Fikret Kiraz, İl Nüfus Müdürlüğü görevini yaptığı süre boyunca Nüfus Müdürlüğü içerisinde yaptığı fiziki değişiklikler ile olumlu puan almıştı.

2003 yılında Kalp Kapakçıkları değişen Fikret Kiraz son zamanlarda da rahatsızlanması üzerine, Ankarada Yüksek İhtisas Hastanesinde bir süre tedavi gördü. Ardından da 30 Haziran 2010 tarihinde de Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde ameliyat olan Kiraz, ameliyat sonrası yoğun bakım ünitesinde yatarken oluşan komplikasyon (istenmeyen durum) sonucu hayatını kaybetti.

Kiraz'ın cenazesi 1 Temmuz 2010 günü Muş'un Bulanık ilçesinde yapılan cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Evli ve Ozan Çağıl ile Özgen Çağan isminde iki erkek çocuk babası olan Fikret Kiraz'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Kahramanmaraş Valiliğine ve çalışma arkadaşlarına baş sağlığı dileriz.

Mekanı cennet olsun... (www.kanal46.com)