Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KMESOB), Yeni Sanayi Sitesi esnafına sabah çorbası ikram etmeye başladı.

Geleneksel hale getirilecek olan program çerçevesinde haftanın ilk günü sabah namazının ardından sanayi esnafına çorba ikramında bulunuluyor. Programın bu gün yapılan ilk gününde kentin sevilen simalarından Rüstem Çetinkaya hoca efendinin yaptığı duanın ardından esnaflara sıcak çorba servisi yapıldı.

KMESOB Başkanı Ahmet Kuybu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Ahilik geleneklerine günümüzde de sıkı sıkıya bağlı olduklarını belirterek şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi sanayi esnaflarımızın birçoğu sabahın erken saatlerinde evlerinde kahvaltılarını yapmadan işyerlerine geliyor. Bizde Esnaf Odaları Birliği olarak haftanın ilk gününde esnaflarımıza küçük bir ikram yapıp bir araya getirmek, kaynaşmayı sağlamak istedik. Güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyoruz. İnşallah bunu geleneksel hale getirip her hafta sürdüreceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Programı koordine eden Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Enver Çelebi ise katılımlarından dolayı sanayi esnafına teşekkür ederek, programın her Pazartesi tekrarlanacağını ifade etti.

KMESOB’un ikram ettikleri çorbadan içen sanayi esnafları da, KMESOB Başkanı Ahmet Kuybu’ya ve emeği geçenlere teşekkür ettiler. (www.kanal46.com)