Kahramanmaraş Diyanet-sen şube başkanı Ekrem Arslan, Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.


Arslan 'ın mesajında Kahramanmaraş’ın onur ve cesaretiyle adını tarihe altın harflerle yazdığını belirtti. Diyanet-sen şube başkanı Ekrem Arslan; “Her safhası ayrı bir zaferle taçlandırılmış olan Milli Mücadelemizin, Kahramanmaraşlarının onur ve cesareti ile daha da yüceltilmiş olması hepimiz adına gurur vericidir. Kahramanmaraşlıların yazdığı bu destan, TBMM tarafından da "Kahraman" unvanı ve "İstiklal Madalyası" ile ödüllendirilerek tarihe altın harflerle kazınmıştır.”dedi


Diyanet-Sen şube başkanı Ekrem Arslan kurtuluşun tüm insanlığa örnek olmasını da vurgulayarak; “12 Şubat, bir millete vurulmak istenen esaret zincirinin kırılışını, milli dirilişi ve şahlanışı ifade eder. İşgal altında esarete karşı birlik ve beraberlik içerisinde var olma mücadelesi veren Maraş, tüm insanlığın örnek alacağı bir zafer gerçekleştirmiştir. Bağrında Sütçü İmam, Senem Ayşe, Aslan Bey gibi kahramanlar çıkaran bu şehir, zamanın en güçlü ordusuna meydan okumuş ve bugün üzerinde özgürce yaşadığımız toprakları vatan yapmışlardır. Böyle bir ecdada sahip olduğumuz için gururluyuz, mutluyuz. Bugün bizlerin birinci vazifesi, canları ve kanları pahasına bu toprakları bize vatan yapan ecdadımızın emaneti olan bu kenti, aynı ruh ve maneviyatla gelecek nesillere aktarmaktır.”


Anlam ve önemi yüzyıllar boyu devam edecek olan bugün dolayısıyla başta Maraş Kahramanı Sütçü İmam olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın gazi ve şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını ifade eden Diyanet-Sen şube başkanı Ekrem Arslan, “Kahramanmaraşlıların ve diyanet camiasının KURTULUŞ bayramını kutluyorum.” dedi.


Haber: Ahmet Güneçıkan