Kahramanmaraş Valiliği tarafından miting, gösteri ve yürüyüş programları için kent merkezinde 4 meydan belirlendi.


2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında ‘Valilik Oluru’yla yapılan düzenlemede, Gar Meydanı, Hafız Ali Efendi Meydanı, Dede Korkut Meydanı ve Kıbrıs Meydanı’nda gösteri ve yürüyüş programı düzenlenebileceği bildirildi.


 


Konuya ilişkin Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada Gar Meydanı’nda gösteri yürüyüşü düzenlemek isteyen kişilerin Madalyonlu Kavşakta toplanabilecekleri ve etkinliğin ardından İstasyon Mahallesi ve Hoca Ahmet Yesevi Bulvarı’nı kullanarak dağılabilecekleri ifade edildi.


 


Hafız Ali Efendi Meydanı’nda yapılacak etkinliklerde ise Hasan Sukuti Meydanı’nda güvenlik görevlilerince dış etkilerden arındırılmış alanda toplanan vatandaşların Zübeyde Hanım Bulvarı’ndan meydana ulaşarak yürüyüşlerini gerçekleştirebilecekleri belirtildi.


 


Vatandaşların etkinliğin ardından Trabzon Bulvarı ve Cumhuriyet Caddesini kullanarak dağılabilecekleri açıklandı.


 


Dedekorkut Meydanı’nda yapılacak gösteri ve yürüyüşlerde Ahmet Uncu Caddesi ile Adnan Menderes Bulvarı’nda toplanacak vatandaşların bu bulvar güzergâhını kullanarak Dede Korkut Meydanına ulaşabilecekleri ve etkinliğin ardından Alparslan Türkeş ve Necip Fazıl Kısakürek Bulvarını kullanarak dağılabilecekleri bildirildi.


 


Kıbrıs Meydanı’nda yapılacak etkinliklerde ise Kanlıdere ve Boğazkesen Caddesi’nde buluşan vatandaşların Ulu Cami önünden meydana ulaşabilecekleri ve etkinliğin ardından Azerbaycan Bulvarını kullanarak dağılabilecekleri dile getirildi.


 


Öte yandan miting ve toplantılar esnasında isteyen vatandaşlar yasal içeriklerinin dışına çıkmamak kaydıyla konuyla ilgili afiş ve pankart asabilecekler. Yine yapılacak etkinlikler bir gün öncesinden sesli olarak vatandaşlara ilan edilebilecek.



KAHRAMANMARAŞ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN YAYINLADIĞI METİN:



"KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİNDEN DUYURU

    2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında, İlimiz merkezinde, açık yer toplantısı yapılacak mahaller, gösteri yürüyüşü yapılacak güzergâhlar,  yürüyüşe geçmek üzere toplanılacak yerler, dağılma yerleri ile afiş ve pankart asılacak yerler, Kahramanmaraş Valiliği Makamının Olur’ları ile aşağıdaki şekilde belirlenmiştir.  

Kamuoyuna duyurulur.

İLİMİZ MERKEZİ TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞLERİ GÜZERGÂHLARI

I-  TCDD GAR MEYDANI

Toplanma Alanı ; Gösteri yürüyüşü düzenlemek isteyen kişiler, Madalyonlu Kavşak ile Marina Yüzme Havuzu ve Spor Tesisi arasında kalan ve güvenlik görevlilerince dış etkilerden arındırılmış boş alanı toplanma alanı olarak kullanabilirler.
Gösteri Yürüyüşü Güzergâhı ; Toplanma alanında toplanan kişiler, Doğu (Gaziantep) Çevre yolunun, görevlilerce trafikten arındırılmış stabilize bölümünden, trafiğe ayrılan yola çıkmadan, güvenlik kuvvetlerinin nezaretinde, Gar Kavşağı ve Gar Caddesi üzerinden yürüyerek, TCDD Kahramanmaraş Garının önündeki toplanma alanına kadar yürüyüşlerini gerçekleştirebilirler.
Açık Yer Toplantı Alanı ; TCDD Kahramanmaraş Garı önündeki boş alan açık yer toplantı alanı olarak tespit edilmiştir. Açık yer toplantısı düzenlemek isteyen kişiler, güvenlik görevlilerince dış etkilerden arındırılmış bu alanda toplantılarını düzenleyebilirler.
Dağılma Güzergâhları ; Gösteri yürüyüşünün veya açık yer toplantısının ardından, topluluk, güvenlik kuvvetlerinin nezaretinde, İstasyon Mahallesi 78001 Nolu Sokak ile Gar Caddesi ve Hoca Ahmet Yesevi Bulvarını kullanarak, kamu güvenliğini ve trafik güvenliğini ihlal etmeden dağılabilirler.

II-  HAFIZ ALİ EFENDİ MEYDANI

Toplanma Alanı ; Gösteri yürüyüşü düzenlemek isteyen kişiler, Hasan Sukuti Meydanında, güvenlik görevlilerince dış etkilerden arındırılmış alanı, toplanma alanı olarak kullanabilirler.
Gösteri Yürüyüşü Güzergâhı ; Toplanma alanında toplanan kişiler, Zübeyde Hanım Bulvarı üzerinden, güvenlik kuvvetlerinin nezaretinde,  nezaretinde, Yeni Cami Kavşağını ve Trabzon Bulvarını takiben Hafız Ali Efendi Meydanına kadar yürüyüşlerini gerçekleştirebilirler.
Açık Yer Toplantı Alanı ; Hafız Ali Efendi Meydanı, açık yer toplantı alanı olarak tespit edilmiştir. Açık yer toplantısı düzenlemek isteyen kişiler, güvenlik görevlilerince dış etkilerden arındırılmış bu alanda toplantılarını düzenleyebilirler.
Dağılma Güzergâhları ; Gösteri yürüyüşünün veya açık yer toplantısının ardından, topluluk, güvenlik kuvvetlerinin nezaretinde, Trabzon Bulvarını ve Cumhuriyet Caddesini kullanarak, kamu güvenliğini ve trafik güvenliğini ihlal etmeden dağılabilirler.

III-  DEDE KORKUT MEYDANI

Toplanma Alanı ; Gösteri yürüyüşü düzenlemek isteyen kişiler, Ahmet Uncu Caddesi ile Adnan Menderes bulvarının kesiştiği kavşakta, güvenlik görevlilerince dış etkilerden arındırılmış alanı, toplanma alanı olarak kullanabilirler.
Gösteri Yürüyüşü Güzergâhı ; Toplanma alanında toplanan kişiler, Adnan Menderes Bulvarı üzerinden, güvenlik kuvvetlerinin nezaretinde,,Dede Korkut Meydanına kadar yürüyüşlerini gerçekleştirebilirler.
Açık Yer Toplantı Alanı ; Dede Korkut Meydanı, açık yer toplantı alanı olarak tespit edilmiştir. Açık yer toplantısı düzenlemek isteyen kişiler, güvenlik görevlilerince dış etkilerden arındırılmış bu alanda toplantılarını düzenleyebilirler.
Dağılma Güzergâhları ; Gösteri yürüyüşünün veya açık yer toplantısının ardından, topluluk, güvenlik kuvvetlerinin nezaretinde, Alparslan Türkeş Bulvarını ve Necip Fazıl Kısakürek Bulvarını kullanarak, kamu güvenliğini ve trafik güvenliğini ihlal etmeden dağılabilirler.

IV-  KIBRIS MEYDANI

Toplanma Alanı ; Gösteri yürüyüşü düzenlemek isteyen kişiler, Kanlıdere Caddesi ile Boğazkesen Caddesinin kesiştiği kavşakta, güvenlik görevlilerince dış etkilerden arındırılmış alanı, toplanma alanı olarak kullanabilirler.
Gösteri Yürüyüşü Güzergâhı ; Toplanma alanında toplanan kişiler, Boğazkesen Caddesi ile Atatürk Bulvarı üzerinden, güvenlik kuvvetlerinin nezaretinde, Dede Korkut Meydanına kadar yürüyüşlerini gerçekleştirebilirler.
Açık Yer Toplantı Alanı ; Kıbrıs Meydanı, açık yer toplantı alanı olarak tespit edilmiştir. Açık yer toplantısı düzenlemek isteyen kişiler, güvenlik görevlilerince dış etkilerden arındırılmış bu alanda toplantılarını düzenleyebilirler.
Dağılma Güzergâhları ; Gösteri yürüyüşünün veya açık yer toplantısının ardından, topluluk, güvenlik kuvvetlerinin nezaretinde, Azerbaycan Bulvarı ile Şehit Üzümsuyu Efendi Caddesini kullanarak, kamu güvenliğini ve trafik güvenliğini ihlal etmeden dağılabilirler.

AFİŞ VE PANKART ASILACAK YERLER
   
Gösteri yürüyüşü ve açık yer toplantısı düzenlemek isteyen kişiler, gösteri yürüyüşü ve açık yer toplantısının yapılacağı zaman süresince, yürüyüş güzergahı boyunca ve açık yer toplantısının yapılacağı alanda, konu ile ilgili afiş ve pankart asabilirler.

ÇAĞRI VE PROPAGANDA

Toplantı veya gösteri yürüyüşünün yapılacağı tarihten bir önceki günden toplantı veya gösteri yürüyüşünün başlayacağı saate kadar, güneşin doğuşundan batışına kadarki zaman içinde olmak kaydıyla ses yükselten veya ileten herhangi bir alet veya araç ile çağrı yapılabilir.
Halka karşı, doğrudan doğruya veya ses yükselten veya ileten herhangi bir alet veya araç ile söz söyleyerek veya seslenerek veya basılmış veya çoğaltılmış veya elle yazılmış veya çizilmiş kağıtları duvarlara veya diğer yerlere yapıştırarak veya dağıtarak veya benzeri araç ve yollarla halkı kanuna aykırı toplantı veya yürüyüşe özendirmek veya kışkırtmak yasaktır. "