Kahramanmaraş'ta, 3 yıl önce müşteri olarak bindikleri taksinin şoförü İlhan Ceyhan'ı bıçaklayarak öldürdükleri iddiasıyla yargılanan 4 sanık, toplam 112 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanıklar Aydın B., Atilla I., Ramazan K. ve Abdullah K. ile cinayete kurban giden taksici İlhan Ceyhan'ın eşi Ayşegül Ceyhan katıldı.

Suçlamaları kabul etmeyen sanıklar beraatlarını talep ederken, Ayşegül Ceyhan, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Yaklaşık 1 yıldır devam eden dava sonunda mahkeme başkanı dosyanın tamamlandığını belirterek, kararı açıkladı. Buna göre, cinayeti azmettirdiği iddia edilen Abdullah K. ile taksici İlhan Ceyhan'ı bıçaklayarak öldürdükleri öne sürülen Atilla I., Ramazan K. ve Aydın B.'ye ayrı ayrı 28'er yıl ağır hapis cezası verildi.

CİNAYET NASIL OLMUŞTU?

Doğukent Mahallesi'nde 2004 yılının Ağustos ayında meydana gelen olayda, taksici İlhan Ceyhan otomobilinin içerisinde 3 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulunmuştu.

Cinayetin ardından araştırmalarını sürdüren polis ekipleri, Kahramanmaraş Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Taksi Durağı'nda çalışan İlhan Ceyhan ile aynı yerde simit satışı yapan Abdullah K. arasında park meselesi yüzünden husumet yaşandığını belirlemiş, cinayetin bu yüzden işlenmiş olabileceği üzerinde duran ekipler, Abdullah K.'yı takibe almıştı. Yaklaşık 2 yıl boyunca sürdürülen araştırmalar sonunda cinayetin Abdullah K.'nın azmettirmesi sonucu Aydın B., Atilla I. ve Ramazan K. tarafından işlendiği ortaya çıkarken, Aydın B., Atilla I. ve Ramazan K. emniyette verdikleri ifadelerde suçlarını itiraf etmiş, cinayeti azmettirdiği iddia edilen Abdullah K. ise suçlamaları kabul etmemişti.

ANNE SULTAN CEYHAN MÜDÜRÜN ÇAYINI REDDETTİ

Kahramanmaraş polisinin onca ihbar ve çalışmaya rağmen Ceyhan'ın katillerine ulaşması yaklaşık 2 yıl sürdü. 2 yıl boyunca "Oğlumun katillerini buldunuz mu?" diyerek emniyete gelen anne Sultan Ceyhan, binada tesadüfen karşılaştığı Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek'in "Buyurun çay içelim" teklifine, "Oğlumun katilini bulmadan çayınızı içmem" demişti. Sürdürülen başarılı çalışmanın ardından taksici İlhan Ceyhan'ın katil zanlıları yakalanırken, anne Sultan Ceyhan, Çelikbilek'i ziyaret ederek daha önce teklif ettiği çayını içerek teşekkür etmişti. (haberler)

Editör: TE Bilisim