Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde, 2 ay önce yıkılan ve tek odası sağlam kalan evde bir torunu ve 6 çocuğu ile hayat mücadelesi veren Kebeli ailesi, yardım bekliyor. Aile fertleri, yetkililerden evlerinin onarılmasını istedi.


29 Haziran’da saat 23.00 sıralarında Kızılcaoba Mahallesi Bişkinler Sokak’ta, Yusuf Kebeli’ye ait kerpiç evin bir bölümü aniden çöktü. Çöken bölümde herhangi bir kişinin olmaması, olası bir can kaybının önüne geçmişti.
Evlerinin büyük bölümünün çökmesiyle geçici olarak komşularında kalan Kebeli ailesi, sığınacak ev bulamadı. Kiralık evlere maddi güçleri yetmeyen aile, çareyi tekrar çöken evlerinin sağlam kalan tek odasında yaşamakta buldu.
Bedensel ve zihinsel engelli 33 yaşındaki oğlu İsmail Kebeli ile 2 yaşındaki torunu Arda olmak üzere toplamda 9 kişiyle bir odada kaldıklarını belirten belediye işçisi baba Yusuf Kebeli (52), “Tek isteğim kış gelmeden evimizin onarılması veya yenilenmesi” dedi.
900 TL maaşla ve çocuklarının bakım ücretleriyle evlerinin gıda ve diğer ihtiyaçlarını zor karşıladıklarını ifade eden Yusuf Kebeli, “2 ay önce işte olduğum esnada kızım evimizin çöktüğünü söyledi. Hemen eve geldiğimde evimizin büyük bölünün uçtuğunu gördüm. Çökme sırasında ailem evin içindeydi. Çok şükür herhangi bir yaralanan olmadı. Evin kalan bölümünün çökebilme tehlikesi üzerine komşularımızda kaldık. Bütçemize göre kiralık ev aradık bulamadık. Çöken evimizi onarmak istedik başarılı olmadım. Çöken evimizin sağlam kalan tek odasında yaşamaktan başka çaremiz kalmadı. Yaz mevsiminin sonlarına geldik. Yağmur ve kış mevsimi geldiğinde halimizi düşünemiyorum. Lütfen yardım çağrımıza kulak verin” diye konuştu.
Engelli çocuğu başta olmak üzere tek torununa da kendisi bakan anne Hatice Kebeli ise, “Evimizin sağlam odasında yaşıyoruz. Her an oda başımıza çökebilir. Eşimin aldığı ücret ve çocuklarımın bakım ücretleriyle ancak ihtiyaçlar gideriliyor. Hayırsever iş adamlarımızdan ve yetkililerden destek bekliyoruz. Yaşadığımız evimizi gelip görmelerini istiyorum. Artık dayanacak gücüm kalmadı” dedi.
Her şeyden habersiz anneannesinin kucağında oturan 2 yaşındaki Arda bebek ise, kameralara el sallayıp öpücük yollamayı ihmal etmedi.
(İHA)

Editör: TE Bilisim