Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde Tarım Müdürlüğü tarafından 2008 yılı sonbahar döneminde İl Özel İdare Kaynaklı ve yüzde 50 devlet destekli olarak çiftçilere toplam 55 bin adet zeytin fidanı dağıtımı yapıldı.

Tarım İlçe Müdürü Murat Türkmen fidan dağıtımı hakkında şunları söyledi: “Türkoğlu Tarım ilçe Müdürlüğü olarak 2008 yılı sonbahar dönemi için 2 bin dekar zeytin bahçesi kurdurmayı hedeflemiştik. Bu doğrultuda projemizi hazırladık ve Tarım İl Müdürlüğü’ne sunduk. Bu zaman içerisinde çiftçilerimizden müracaatlarını da aldık. Hazırladığımız proje İlçe Kaymakamımız Atila Kantay ve Tarım İl Müdürümüz Ahmet Şahin’in destekleri ile kabul edildi. 2 bin dekarlık toplam 55 bin adet zeytin fidanını İlçemiz zeytin yetiştiricilerine adedi 37 kuruştan dağıtımını sağladık. İnşallah önümüzdeki günlerde de iklim şartlarının oluşması ile dikimlerini sağlayacağız.

Hatırlanacağı üzere 2008 yılı ilkbahar döneminde de 69 bin adet zeytin fidanı dağıtımı ve 2 bin 550 dekar alana dikimi sağlamıştık. Çiftçilerimizin gelirlerini artırmaya yönelik olarak uygulanan bu projeler aynı zamanda modern meyve bahçelerinin oluşmasına da zemin hazırlamaktadır. Her türlü teknik destek İlçe Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca sağlanmaktadır. Dağıtımı yapılan fidanların dikimi konusunda da teknik personelce çiftçilerin bahçeleri ziyaret edilerek yardımcı olunmaktadır. Çiftçiler içinde bulunduğumuz çağda tarımda yaşanan gelişmeleri takip ederek alternatif ürünleri üretmeleri gerekmektedir.

Zeytin yetiştiriciliği ve zeytinyağı üretimi devletimizce de desteklenmektedir. Dünyada zeytinyağını tatmayan ve keşfetmeyen milyonlarca insan bulunmaktadır. Hâlbuki zeytin ve zeytinyağı insan sağlığı için çok önemli yararları bulunmaktadır. Çiftçiler yoğun bir şekilde tarla tarımı yapmak yerine daha çok gelir getirici meyveleri de üretmeleri gerekmektedir. Son 5 yılda ilçemizde 460 bin adet zeytin fidanı dağıtımı yapılarak dikimi sağlanmıştır. Bu güne kadar ilçemizde yaklaşık olarak 17 bin dekar zeytin bahçesi oluştu. İleriki yıllarda yöremiz ekonomisine çok ciddi gelir sağlayacaktır. Tarımsal sanayinin gelişmesine de katkı sağlayacak ve istihdam artışını sağlayacaktır.” (www.kanal46.com)