Tuzla tersaneler bölgesinde tamiratta olan bir geminin filikasının düşmesi sonucu 4 işçinin hayatını kaybettiği, 12 işçinin de yaralandığı bildirildi. Yaralılar Gisbir Hastanesine kaldırıldı.

Limter-İş Genel Başkanı Cem Dinç, 16 kişinin bir filikanın içine konulduğunu ve filika halatının kopması sonucu işçilerin denize düştüğünü söyledi. Dinç, insanların adeta kobay olarak kullanıldığını belirtti.

Edinilen bilgilere göre, yeni inşa edilen geminin üzerinde bulunan filikayı test etmek için 16 işçi bindirildi. Bu sırada halatı kopan flika ters dönerek denize düşünce içinde bulunan işçilerden 4'ü hayatını kaybetti.

Filikadan bulunan işçilerden 12'si ise yaralandı. Yaralılar çevre hastanelere kaldırılırken, olay yerine itfaiye ve polis sevkedildi.

Sendika yetkilileri, acil durumlarda gemide bulunan yolcuları tahliye etmek için kullanılacak filikanın normal şartlarda kum torbaları ile bindirilmesi gerektiğini ancak bu olayda ağırlık yapması için işçilerin kullanıldığını ifade ederek, ihmal olduğunu savundu. (mynet)