ADANA’nın yeni valisi İlhan Atış, 18 Mart Şehitleri anma törenlerinde istiklal marşını coşkulu bir şekilde okumayan polis okulu öğrencilerini azarladı.

Adana’nın Yüreğir İlçesi Buruk Mezarlığı Polis Şehitliği’nde düzenlenen törende, istiklal Marşı'nı ‘cansız ve cılız bir sesle’ okuyan polis okulu öğrencileri Vali İlhan Atış'ın tepkisini çekti. Kürsüdeki konuşması sırasında öğrencileri eleştiren Vali Atış, “Olmadı gençler. İstiklal Marşı'nı hiç iyi okumadınız. Bir daha böyle okumayın. Hiç beğenmedim. Ona göre'' dedi. Vali kürsüden indikten sonra Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Kamil Ünsal’ın, ‘CD’den kaynaklanan teknik bir sorun olduğu’ mazaretini de kabul etmeyen Vali Atış, “Hiç anlamam. Öğrencileriniz istiklal marşını hiç iyi okumadılar. Öyle okuyacaklar ki burada bir şey olacak. Hepsinin sesi gür bir şekilde çıkmalıydı. Bir daha böyle şey istemiyorum. Ayrıca programı sunan polis de çok sakindi. Böyle olmaz'' diye eleştirilerini sıraladı. Vali Atış, şehitliği dolaşırken de mezarlığın bakımsız olduğunu belirterek, görüntüsünün hoşuna gitmediğini belirtti. Atış, “Burasını nasıl görmek istiyorum biliyor musunuz? Gül bahçesine çevirin. Her geldiğimde buraya bezimi serip, oturup, onlarla konuşabileyim'' dedi.

Vali Atış, Siirt’in Pervari ilçesinde şehit düşen Polis memuru Cumali Ali Hakan’ın küçük kızı Bengü’yü de öperek, ailesine başsağlığı diledi.

Asri Mezarlık’taki Şehitlikte yapılan törenin ardından Vali İlhan Atış, Gazi Murat Caner’le ayak üstü sohbet etti. Gazi Caner, Vali Atış’tan “Şehitlere ve gazilere sizden önce yapılan hizmetleri daha ileri götüreceğinize inanıyorum. Sadece tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirtmeyin'' diye istekte bulundu. Vali Atış da, “Benim olduğum yerde kimsenin boğazından haram lokma geçmeyecektir'' diye yanıt verdi. (Abdullah YANGIN DHA)

Editör: TE Bilisim