Kahramanmaraş Muhtarlar Derneği Başkanı Vedat Paköz, Kahramanmaraş Valiliği'nin ana kapısının tekrar vatandaşların kullanıma açılmasından dolayı Vali Şükrü Kocatepe'ye teşekkür etti:

Muhtar Vedat Paköz, teşekkür yazısında şu görüşlere yer verdi:

"Kahramanmaraş Valilik binasının ana kapısı geçmiş valililerimiz tarafından kapatılmış, yalnız Protokolün geçişine izin veriliyordu. İnsanların giriş ve çıkışına izin verilmiyordu. Yan kapılardan giriş ve çıkışları sağlanıyordu. Uzun yıllardan beri devam etmekte olan bu geleneği değerli, çalışkan ve insanlara yakınlığı ile bilinen Sayın Valim Şükrü Kocatepe eskimiş ve demode olmuş geleneği bozarak, ana kapıyı açmış, insanların içini açan görünüş itibariyle çok güzel olan bu giriş ve çıkış yerinin, yalnız vali ve protokole açık olmayacağını, ispat edercesine her insanın geçebileceği giriş yeri olduğunu, bu nedenle Kahramanmaraş halkına valilik binasının ana giriş kapısını açmıştır. Kullanılan yan kapıyı kapatmış, ana kapıdan 20.07.2011 tarihinde Çarşamba günü girdim, gözlerime inanamadım, çok sevindim, sevincimi kapıdaki görevlilerle paylaştım.

Gerçekten ana kapıdan girerken bir ferahlık göze çarpıyor, her taraf temiz, güzel görevliler aynı keza; istediğin yere çok çabuk ulaşıyorsun. İnsanlığa verilen değer işte budur, diyordum, kendi kendime. Devlet adamlarının ayrımcılık yapmadan kendi girdiği kapıdan, insanların da geçmesini sağlamalı. Sen Valisin, sen belediye başkanısın, garnizon komutanısın, alay komutanısın, emniyet müdürüsün veya daire müdürlerisiniz, diye ayrı kapı, diğerleri için ayrı kapı olmalı. Valimiz de bu aksaklığı görerek, ana kapının müşterek olarak kullanıma açması insanlık adına onurdur. İnsanın özünde paylaşmak olmalı, diyorum.

Bu onuru insanlara hizmet ederek veren, Vali Sayın Şükrü Kocatepe'ye teşekkür eder, saygılarımı sunarım. Ey yüce insanlar! Yaratılışımızın amacı bir birimize eşit şekilde hizmet etmektir. Devletin kapısı ayrım yapmadan herkese açık olmalı; bunu kendimizde görürsek, büyüklük hissetmeden görevlerimizi yaparsak, ALLAH katında gerekli mükâfatı görür ve yüceliriz. Unutmayın ki büyük ALLAH'tır, ondan büyük yoktur. Bizlerin yaratılış amacı da birbirimize en iyi hizmeti sunabilmek olmalıdır, aksi hüsrandır.

Bir Atasözü var: "Herkes insan olur, ama bazıları da adam olamaz", der. Devlet adamı olmak her insana nasip olmadığı, gibi bu göreve sahip olmak, onur ve şereftir. Bu cümleleri kendine yakıştıran, insanlık adına hizmet verendir. Onur ve şerefimizi muhafaza edelim ki, yücelelim ALLAH katında, yer bulalım. Gerçek devlet adamlığı insanlara eşit muamele edendir. Bunu Valim Sayın Şükrü Kocatepe'de görüyorum. Örnek devlet adamlığı kendine yakışıyor teşekkürler."

Editör: TE Bilisim