Kahramanmaraş’ın iz bırakan Valilerinden biri olan Necmettin Karaduman’a ait bir hatıra yok olmak üzere bulunuyor.

Yakın tarihe kadar birçok insanın minnetle yâd ettiği Necmettin Karaduman’ın 1971 yılında yaptırdığı Tekir çeşmesi yeni yapılan yol içerinde kalacağı için yıkılacak ve yok olacak.

Tekir girişinde bulunan ve göçebe hayatı yaşayan ailelerin konaklama yeri olarak seçtikleri şu anki çeşmenin bulunduğu yerde, içecek ve kullanacak su olmadığı için, yolun karşısına geçerek Jandarma ve Karayollarına su almaya gitmelerine gönlü razı olmayan zamanın Valisi Necmettin Karaduman’ın talimatı ile yapılan ve o zamandan bu zaman kadar hem yöre halkına, hem de yolculara hizmet veren çeşme, yol çalışması nedeni ile yok olacak.

Çeşmenin kalkmasının mecburi olduğunu fakat biraz geri çekilerek, aynı parsel içerisinde yeniden hizmete sunulabileceğini söyleyen Tekir sakinlerinden Hatice Kara, bu çeşmenin yakın tarihin bir simgesi olduğunu ve başta sayın Vali olmak üzere tüm yetkililerden geçmiş Valimizin hatırasına saygı olarak yaşatılması gerektiğini belirterek, bu konuda gerekenin yapılmasını istedi. (Kaynak: Maraş Havadis - www.kanal46.com)