Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Metin Aşık, kente gelerek görevine başladı.


Emniyet Müdürlüğü önünde, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve büro amirleri tarafından karşılanan Aşık, tören mangasını selamladıktan sonra makamına geçti. Burada gazetecilerle bir süre sohbet eden Aşık, “En temel görevimiz toplumun huzuru. Bunun için ben ve arkadaşlarım 24 saat üzerimize düşen görevi en iyi şekilde icra edeceğiz.” dedi.


Kahramanmaraş şehrinin kendi için çok güzel anlamlar taşıdığını kaydeden Aşık, buraya atanmaktan da mutluluk duyduğunu belirtti. 29 yıllık meslek hayatı boyunca pek çok adli ve idari birimde görev yaptığını anımsatan Aşık, Kahramanmaraş’ta da huzur ve güven ortamının sağlanması için ne gerekiyorsa yapılacağını kaydetti.


Vatandaşa devletin kadife eldivenli şefkat eliyle hizmet etmeye çalışacaklarını dile getiren Aşık, şöyle konuştu:


“Birçok şehirde bulundum, görev yaptım. Ankara İstanbul, İzmir, Bingöl, Kırşehir ve şu anda Kahramanmaraş’tayım. Bundan sonraki yapacağımız çalışmalarda özellikle vatandaşımızın huzur ve güveni için, insan haklarına saygılı, onların hak ve özgürlüklerini kısıtlamadan, devletin gücünü kadife eldiven şekliyle göstererek hizmet sunma amacı içerisinde olacağız. Yani sıcak, sevecen ama toplumu rahatsız edecek tüm unsurların da üzerine gitmek şartıyla üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğiz. Benden önce teşkilatta müdürlerimizde görevlerini yapmışlardır. Biz çıtayı bir basamak yukarı nasıl çıkartırız bunun gayreti içerisinde olacağız. Buradaki görevli arkadaşlarımla, kamuoyunun ileri gelenleriyle sivil toplum kuruluşlarıyla, buranın protokolündeki sayın valimiz başta olmak üzere onların direktifleriyle beraber üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye gayret edeceğiz. Amacımız toplumun huzuru. Bunun için buradayız. Bütün meslektaşlarımın burada olmalarının en temel sebebi vatandaşın huzuru. Bunun için 24 saat üzerimize düşen görevi icra edeceğiz.”


Aşık, daha sonra emniyet personeliyle tanışarak çalışmalarına başladı. İHA


 

Editör: TE Bilisim