Kadirli'de, sulama kanalına düşen 3 köpek, itfaiye ekipleri ve vatandaşların çalışması sonucu boğulmaktan kurtarıldı.


Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, sulama kanalına düşen köpekler, itfaiye ekipleri ve vatandaşların çalışması sonucu boğulmaktan son anda kurtarıldı.


Şehit Kansu Küçükateş Mahallesi’nde DSİ’ye ait sulama kanalına 3 tane köpek düştü. Köpekleri gören vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri ile vatandaşlar, köpekleri kanaldan çıkardı.


Belediye Başkanı Ömer Tarhan’ın da takip ettiği çalışma sonrası kanaldan çıkarılan köpekler, vatandaşların alkışları arasında olay yerinden uzaklaştılar.


Tarhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başıboş veya sokak hayvanlarına yönelik Temizlik İşleri Müdürlüğü bahçesinde yapımı tamamlanan hayvan barınağının geçici olarak hizmete girdiğini söyledi.


Narlıkışla Köyü yolu üzerinde yapılması planlanan tam donanımlı hayvan barınağını ise birkaç ay sonra hayata geçirmeyi planladıklarını belirten Tarhan, sulama kanalına düşerek boğulma tehlikesi geçiren köpeklerin kurtarılmasında büyük emek sarf eden vatandaşlara ve itfaiye ekibine teşekkür etti. AA