AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığında vatandaşlar ile bir araya gelerek vatandaşların sorunları ve taleplerini dinledi!

Sezal konuşmasında ise şunları kaydetti:

Meclis ara tatile gidi 1 Ekime kadar Kahramanmaraş’tayız. Bu süre çerçevesinde teşkilatlarımızla birlikte bugün Dulkadiroğlu’nda başladık daha öncede Andırın İlçemize de ziyaret te bulunmuştuk. Bugün Dulkadiroğlu İlçesindeyiz. Vatandaşlarımızla buluşma gerçekleştiriyoruz. Pandemi süreci olduğu için istediğimiz mahiyette toplantılarımızı gerçekleştiremiyoruz. En azından İlçe Başkanlıklarımızda sıkıntısı olan hemşerilerimizi ve özellikle muhtarlarımızla bir araya gelip onların sorunlarını dinlemeye çalışıyoruz. 1 Ekim’e kadar inşallah periyodik olarak hem merkezde hem ilçelerimizde teşkilatlarımızda vatandaş ile bir araya geleceğiz, çözüm üretmeye çalışacağız. Sıkıntıları yoksa bir şekilde hasbihal edeceğiz. Bu süre içerisinde kongrelerimizde başlıyor. İnşallah 5-20 Eylül arası kongrelerimizi de yapacağız. 1 Ekim’e kadar meclis açılana kadar hem Kahramanmaraş merkezde hem ilçelerinde bütün vatandaşlarımızla bir araya gelip onların sıkıntılarına çözüm üretmeye çalışacağız. Bunu aslında rutin olarak zaten yapıyoruz ama meclis tatilde olduğu için biraz daha sıklaştırıp inşallah bu teması arttıracağız. Ben tüm hemşerilerime saygılarımı sunuyorum inşallah önümüzdeki süreçlerde görüşmek isteyen vatandaşlarımıza sizlerin aracılığıyla ulaşalım. Eğer takip edebilirlerse çözülmesi gereken sıkıntıları sorunları varsa onları da çözmeye hazırız. Buluşmalarımızda muhtarlarla bir araya gelmiştik mahallelerimizin sıkıntılarıyla ilgili özellikle eğitim sıkıntısı, sağlık sıkıntısı, su sıkıntısı, başlıca temel sıkıntılar üzerine belediyelerimizle irtibatlı bir şekilde Dulkadiroğlu. Onikişubat, Büyükşehir belediyelerimizle irtibatlı şekilde muhtarlarımızın da taleplerini ve mahallelerin ihtiyaçları noktasında karşılamaya çalışıyoruz. İnşallah bu 1 Ekim’ e kadar ki sürçte tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimize ulaşmaya çalışıcağız.

EN ÇOK KARIŞLAŞTIĞINIZ SORUNLAR NELER?

Pandemi süreci oluduğu için en büyük problemlerden birisi işsizlik biliyorsunuz Hükümetimiz sanayicilerimize büyük destek verdi. Kimsenin işten çıkarılmaması hususunda bir tedbir alınmıştı. Ücretsiz izne ayrılanlar var bu konuda sıkıntı oluyor ama bir de mahallelerimizin yaz dönemi olması nedeniyle su sıkıntıları mahallelerimizle ilgili olarak diğer sıkıntılar okullarla eğitim ile ilgili sıkıntılar. Genelde gelen sıkıntılar bunlardır. Şunu söylemek istiyorum işsizlik noktasında da ben verilere de baktım geçen sene Kahramanmaraş’ta Ticaret Odasında kayıtlı firmaların çalıştırdığı kişi sayısı 145 bin civarı bu yıl 142 bin yani pandemi olmasına rağmen aslında ciddi bir düşüş olmamış. 2-3 bin kişi ile sınırlı buda zaten normal olağan bir şey devletimizin desteği ile sanayicilerimizin gayretiyle olmuştur, Tabi yeni mezun olan arkadaşlarımız var yeni iş arayan arkadaşlarımız var. Bu süreçte en çok karışımıza çıkan işsizlik ama onu da Hükümetimizin de gayreti ile milimize etmeye çalışıyoruz. Anlık olarak iş başvurusu olan kardeşlerimize yardımcı olabiliyorsak onlara da yardımcı oluyoruz referans oluyoruz hemşerilerimize.

Editör: TE Bilisim