BBP Genel Başkan Yardımcısı Edip Özbaş, Gazeteci Hrant Dink cinayetinin arka planının gölgelenmek istendiğini savundu. Özbaş, ABD'de bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Türkiye'nin çok ciddi tehlikelerle karşı karşıya bulunduğunu söylemesinin önemli olduğuna işaret etti.

Özbaş, BBP Kahramanmaraş il binasında düzenlediği basın toplantısında, BBP'nin Hrant Dink cinayeti ile irtibatlandırılmaya çalışıldığını öne sürerek, ''Bunu yapanlar, cinayetin arkasındaki kararlık ilişkileri gölgelemek isteyenlerdir'' dedi.

Gazeteci Hrant Dink cinayeti ile ilgili olarak BBP'ye yapılan saldırıların dikkat çekici olduğuna işaret eden Özbaş, ''Bu saldırılar, son aylarda yıldızı parlayan BBP'nin önünü kesmek için bilinçli olarak yapılıyor. Partimizin kesinlikle bu suçlamalarla uzaktan yakından bir ilişkisi olmadığı çok yakın bir zamanda anlaşılacaktır'' diye konuştu.

Özbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bu ve benzer olaylarda, gerçek suçlular acaba cinayette isimleri ön plana çıkarılanlar mı? Yoksa yılla boyunca her türlü melaneti yapıp hak ve özgürlükler kisvesi altında alçakça bu millete saldıranlar mı? Şurası unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti'ni başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türk milliyetçileri kurdu.'' (www.kanal46.tv)