Türkiye Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Afşin ilçesinde kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret etti.


İlk olarak yeni hizmet binasına kavuşan Afşin Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Pakdil, burada Faik Arıcan’la görüştü. Hükümet konağının tamamlanmasıyla ilçenin önemli bir eksikliğinin giderildiğini belirten Pakdil, “Bu bina merkezi hükümet eliyle Afşin ilçemize kazandırıldı. Diğer yandan ilçede spor kompleksi için öngörülen bir alan mevcut ve burası için de girişimler sürüyor. Çünkü bu güne kadar Afşin’de bir çok sporcunun yetişti. Bu sporcular ulusal ve uluslar arası müsabakalara katıldılar. İnsanlarımızı spora teşvik ediyoruz, bunun için de gerekli tesisleri kazandırmamız gerek.” dedi.


Daha sonra Emniyet Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Tapu Kadastro Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ederek ‘Hayırlı Olsun dileklerini’ ileten Pakdil, daha sonra Afşin Belediyesi’ne geçti. Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, ziyarette Pakdil’e brifing vererek yerel yönetim çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Aydoğan, ilçenin 100 yıllık su ihtiyacını giderecek olan Akdere İçme Suyu Projesini hayata geçirmek için gayret gösterdiklerini söyledi.


Pakdil ise “Su medeniyettir. Afşin için hazırlanan bu projenin ilçeye bir an önce getirilmesi lazımdır. Tüm çalışmalarımızı yapıyoruz. İnşallah Afşinliler belirtilen tarihte yeni sudan içmeye başlayacaktır.” diye konuştu. İHA