AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç, seçim çalışmalarını Kahramanmaraş’ın yeşil kuşağı tabir edilen 5 beldede sürdürdü.


Doğal güzellikleriyle Maraş’ın gözbebeği olan Şahinkayası, Tekir, Ilıca, Döngele ve Kürtül Beldelerinde vatandaşlarla buluşan ak kadrolar, yöre insanları tarafından coşku, heyecan ve teveccühle karşılandı.


AK Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatı, 30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde çalışmalarını emin adımlarla sürdürüyor. Her gün kentin bir başka beldesinde insanlarla buluşan ak kadrolar hafta sonunda, Kahramanmaraş’ın yeşil kuşağı tabir edilen Şahinkayası, Tekir, Ilıca, Döngele ve Kürtül’de yöre insanıyla kucaklaştı.


Gidilen her yerde vatandaşlar tarafından coşku ve heyecanla karşılanan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç ve Onikişubat Belediye Başkan Adayı Hanefi Mahçiçek “hep destek, tam destek” sloganlarıyla büyük teveccüh gördü.


AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir, belediye meclis üyeleri ve teşkilat mensuplarının da eşlik ettiği ziyaretler, adeta AK Parti’nin gövde gösterisine dönüşürken, milletin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ak kadrolara güveninin artarak devam ettiğini gözler önüne serdi.


Ziyarette konuşan AK Partili adaylar, büyükşehrin getirdiği yenilikleri ve avantajları vatandaşlarla paylaşırken, teşkilat yöneticileri ise seçimlerin önemine vurgu yaparak, ülkenin geleceğine vurulmak istenen darbeleri seçmenle paylaştılar.


Büyükşehir adayı Erkoç, yeni statüyle birlikte belediye çalışmalarının daha hızlı gerçekleşeceğini söyledi. Kahramanmaraş’ın her noktasını hizmetle buluşturmak için gayret edeceklerini ifade eden Erkoç, özellikle meyvecilikte ön plana çıkan Şahinkayası ve Tekir gibi beldelerin soğuk hava deposu ve ulaşım gibi beklentilerinin giderileceğini söyledi. Erkoç, şöyle konuştu:


“Başbakanımız sizlerin de yaşam standardını yükseltmek için bizi büyük şehir yaptı. İl merkezinde olan her şeyi size de ulaştırmamız için bu statü verildi. Kahramanmaraş’ımızda beldelerimiz ve köylerimiz vardı. Tabi buralar ayrı ayrı yönetilmekteydi. İmkanlar kısıtlı olduğu için hizmet götürmede sıkıntı yaşanıyordu. İnşallah bunları büyükşehirle birlikte aşacağız. Burası meyvecilik yönünden çok zengin bir bölge. Mesela Şahinkayası ayva da belirli bir üretime sahip ve burada bir soğuk hava deposuna ihtiyaç var. Öncelikle bunu yapacağız. Diğer yandan alt yapı işlerinde, gerekli adımlar atılacak. Hep beraber buraları daha güzel hale getireceğiz. Ulaşım, kentsel dönüşüm ve turizm de çok önemli projeler yapacağız. Özellikle doğa turizmi noktasında atacağımız adımlarla buralarda büyük bir atılım olacak. Burada da insanlar bundan faydalanacak. Çünkü buralar harika bir tabiata sahip. İnşallah bu zenginlikleri tüm Türkiye’nin hizmetine sunacağız.


Seçimlerin diğer önemine gelirsek, artık daha fazla oy hakkınız var. Hem büyükşehri, hem ilçe belediye başkanını hem de meclis üyelerini seçiyorsunuz. Başbakan yetkiyi size verdi. Sizler daha güçlüsünüz artık. Bu önemli bir siyasi reform. Hatırlayın bu duruma muhalefet karşı çıktı. Tüm engellere rağmen şu anda hazır. Sizde yetkiyi verdiğinizde tüm sorunlarımızı kısa sürede çözmek için gece gündüz demeden çalışacağız ve hizmet üreteceğiz. Benim, 30 Mart’ta yetkiyi sizin içinizden çıkan insanlara vereceğinizden hiçbir kuşkum yok. Türk siyasi tarihinin en önemli seçimlerinden biri haline gelen bu seçimlerde, ülkemizi eski karanlık günlerine döndürmek isteyenlere bir kez daha gereken dersi vereceğinize inanıyorum.”


“BİZLER SİZLERİN HİZMETKARIYIZ”


AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Avukat Metin Doğan da ak kadroların milletin hizmetkarı olduğunu söyledi. Millete hizmet eden bu kadroların türlü yollarla önünün kesilmeye çalışıldığını dile getiren Doğan, şu ifadeleri kullandı:


“30 Mart seçimleri sayın başkanlarımızın seçilmesinden öte çok büyük anlamlar ifade ediyor. 30 Mart seçimleri Türkiye’nin tam bağımsızlık mücadelesi yolunda çok önemli merhalelerden birisi. Adeta bu seçimler Türkiye’nin 2023, 2071 hedeflerinin onaylanacağı bir referandum niteliğinde. Bu seçim acaba karanlık Türkiye heveslilerinin mi galip gelecek, yoksa Türkiye’yi 11 yıl önce uçurumun eşiğinden alarak bugünlere taşıyan ve daha aydınlık yarınlar var eden bir iradenin mi kazanacağı seçimler olacak. Dolayısıyla bunları düşünerek oylarımızı kullanmak mecburiyetindeyiz. Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları 11 yılda Türkiye’yi baştan başa yeniden imar ettiler, yeniden şekillendirdiler. Memur maaşlarını ödeyemeyen bir ülkeden, IMF’ye borçlarını kapatmış, hazinesine 140 milyar dolara yakın para koymuş ve bunları yaparken eğitimde, sağlıkta, bayındırlıkta demir yollarında cumhuriyet tarihine denk hizmetler yapılmış. Biz bunları yaparken petrol gibi altyapı kaynakları bulmadık. Sadece sizlerin verdiği vergilerin kuruş kuruş hesabı yapılarak bu gelirler değerlendirildi ve hizmete dönüştü. İşte bu istikrarı, bu hizmetleri kesintiye uğratmak isteyenlere bir kez daha sandıkta cevap vereceğiz. Sizlere güveniyoruz.”