Anayasa Mahkemesi’nin; “AKP laikliğe karşı eylemlerin odağı olmuştur. Ancak; odaklaşma çok ağır olmadığı için parti kapatılmasın, hazine yardımı kesilsin” kararı sonrası Erdoğan’ın yakınlarına, “Hiç ceza almamalıydık. Memnun değilim” dediği öne sürülüyor. Başbakan Erdoğan’ın gerekçeli karar yayınlandıktan sonra kabinede yani Bakanlar Kurulu’nda değişikliğe gideceği konuşulmaya başlandı.

KARAR ÇOK CİDDİ

Bazı ulusal basın-yayın organlarına manşet olan haberlere göre; Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin kararı açıklandıktan sonra AKP Genel Merkezi’nde kurmayları ile yaptığı toplantıda cezanın haksız olduğunu belirtti. Erdoğan; “Bu, bizi memnun eden bir karar değildir. Biz, sadece kapatılmama kararı bekliyorduk. Hiç ceza almamalıydık. Verilen karar ciddi bir karardır” dedi.

DELİLLER İNCELENECEK

Erdoğan’ın, sadece kararın çabuk verilip ülkenin belirsizlikten kurtarılmasından memnun olduğu da öğrenildi. AKP’nin, Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararı Eylül’de yayınlandıktan sonra kapsamlı bir değerlendirme toplantısı yapacağı öğrenildi. Bu toplantıda; AKP’nin laiklik karşıtı fiillerin odağı olduğunu gösteren delillerin inceleneceği belirtildi.

KABİNEDE DEĞİŞİKLİK OLACAK (MI)

Öte yandan; AKP’nin bu deliller doğrultusunda Ekim ayından itibaren yeni bir siyasi rota belirleyeceği de konuşuluyor. Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararında, AKP’nin ‘odak’ olarak gösterilmesinde icraatları ile etkisi olan bakanlar varsa, bunların da değiştirileceği belirtiliyor. Ayrıca; kamuoyunda en çok eleştiri alan bakanlar da değiştirilecek. Bu kapsamda; kadrolaşma iddiaları ile gündeme gelen ve bugüne kadar büyük eleştiriler alan başta Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik olmak üzere birçok bakanın değiştirilebileceği öne sürülüyor. Değişiklik yapılacak bakanlar arasında Sağlık Bakanı Recep Akdağ da gösteriliyor.

KAHRAMANMARAŞ’A BAKANLIK DÜŞEBİLİR Mİ?

Türkiye gündemindeki bu konu kulislerde yerini alırken şimdi başkent Ankara’da ve iktidar partisi çevrelerinde kabinenin değişebileceği söylentileri konuşuluyor. Gerek 2002 gerekse de 2007 seçimlerinde AKP’ye büyük destek veren Kahramanmaraş halkının bakanlık beklentisi ise halen sürüyor.

Böylece Kahramanmaraş halkı, AKP Kahramanmaraş Milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Sağlam ile Av. Veysi Kaynak ve Dr. Cafer Tatlıbal için bakanlık umudu doğduğu beklentisine girdi.

İnşallah; Kahramanmaraş ve ülkemiz için hayırlısı olur. (Ajans 46 - www.kanal46.com)