Denizli'de yayınlanan "Haber Denizli" isimli haftalık yerel gazete, CHP'nin başvurusu üzerine, Acıpayam İlçe Seçim Kurulu tarafından toplatıldı.

CHP Acıpayam İlçe Başkanı Ömer Alev'in başvurusunu görüşen kurul, "Haber içeriklerinin yoğunlukla CHP aleyhine vatandaşın oyunu etkileyecek biçimde yayın yapılması sebebiyle herhangi bir surette dağıtımı yasaktır." diyerek gazetenin toplatılmasına karar verdi. Karara, AK Partili üye İdris Cengiz muhalefet şerhi koydu.

Haber Denizli ve "www.haberdenizli.com" İmtiyaz Sahibi Mutlu Kelişti, "CHP'li politikacılar açıklamalarında çok ağır ifadeler kullanırken ve bunlar gazetelerde yer alırken bir suç bulunmuyor. Bizimse Ergenekon tutuklusu Prof. Dr. Mehmet Haberal'ı tahliye etmeyen dokuz hakimi tazminata mahkum eden Yargıtay 4. Hukuk Dairesi eski Başkanı Mustafa Kıcalıoğlu'nun CHP kontenjanından İş Bankası Yönetim Kurulu üyeliğine getirildiğine dair haber yazmamız engelleniyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nun ilgili kararını ben de inceledim. Burada, 'Haberlerin tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine uygun olması şarttır.' diyor. Şimdi Kıcalıoğlu'nun İş Bankası'nın yönetime atandığı yalan mıdır? Eğer bu haber CHP'nin aleyhine ise bu atamayı yapmasaydı. Buna dayanılarak böyle bir karar verilmesini, kamuoyunun vicdanına bırakıyorum." şeklinde konuştu.