CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, imamların AKP'nin seçim çalışmalarına aktif olarak katıldığını ileri sürerek, TBMM'ye Devlet Bakanı Mustafa Sait Yazıcıoğlu tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

Kulkuloğlu, imamların AKP'nin seçim çalışmalarına aktif olarak katıldıklarını ileri sürerek, Bakan Yazıcıoğlu'na bunun önlenmesi için çalışma yapıp yapmadıklarını sordu. Kulkuloğlu, soru önergesinde;

6 Şubat Cuma günü Talas İlçesi Başakpınar Beldesi'ne AKP belediye başkan adayları ziyarette bulundu. Merkez Cami İmamı Yusuf Bıyıklı ile Yıldıztepe Cami imamı Durdu Nurel'in cuma hutbesinde AKP büyükşehir başkan adayı ile Talas belediye başkan adayının beldeyi ziyaret ettiğini ve cuma namazından sonra belde meydanında toplantı yapacaklarını cemaate duyurmaları medyada yer aldı.

Kamu görevlisi bir imamın partinizin siyasi çalışmalarına aktif olarak katılıyor olmasını etik buluyor musunuz?

Etik değilse ve hukuka aykırı olduğunu düşünüyorsanız bu kamu görevlileri hakkında yasal işlem yapmayı düşünüyor musunuz?

Türkiye'nin başka kentlerinde de cami imamlarının görevleri sırasında aktif olarak siyasete katıldığı görsel medyaya yansımaktadır. Bu durumun önlenmesi konusunda Bakanlığınızca yapılan bir çalışma mevcut mudur? diye sorup, yazılı olarak yanıtlanmasını istedi...AA