“Allah’ın en makbul saydığı sanatlardan birisi de, insanlara ve insanlığa hizmet etme sanatıdır” diyen, bu inançla 12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler için AK Parti’den Kahramanmaraş milletvekili aday-adayı olan Yeliz Tapan, başvuru süresi son günü olan 14 Mart Pazartesi günü dilekçesini AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Uğur Dilipak’a sundu.

Güzelliği kadar davranışları ve konuşmaları ile de dikkat çeken, bir anda AK Parti binasında herkesin gözdesi haline gelen Yeliz Tapan, insana hizmet etmenin en iyi yolunun da siyasetten geçtiğini, Kahramanmaraşlıya ve Türk milletine hizmet etmek için yapılacak çok şeyin olduğunu belirterek, 8,5 yıldan bu yana iktidarda olan AK Parti iktidarının, bu manada büyük başarılara AK damgasını vurduğunu kaydetti, eğitim, sağlık, ulaşım, işsizlikle mücadele, ekonomi alanlarında yapılan yeniliklerin göz ardı edilmeyecek kadar önemli ve büyük olduğunu söyledi.

Tapan, başvuru dilekçesini verirken, “Yeni bir seçim dönemine girmiş bulunmaktayız. Her yeni dönem yeni umutlar ve yeni heyecanların yaşandığı dönemdir ve bu yeni dönemde Kahramanmaraş’a ilişkin projelerimizi, hedeflerimizi ve amaçlarınızı ve de ideallerimizi Türkiye’nin lideri, genel başkanımız sayın R.Tayyip Erdoğan önderliğinde ve ak çatısı altında gerçekleştirmenin kararı ve azmi içerisindeyiz” dedi.

ENERJİ VE BİLGİ BİRİKİME SAHİP!

AK Parti iktidarı ile hep büyüyen ve gelişen Türkiye’ye paralel olarak Kahramanmaraş’ın da en iyi, en hızlı ve en doğru şekilde büyümesi ve gelişmesi için tüm gayretini esirgemeyeceğini vurgulayan Tapan konuşmasında şöyle devam etti:

“Allah’a şükür bizler bu gayreti gösterebilecek enerji ve bilgi-birikime sahibiz. Amacımız Kahramanmaraş’ı Türkiye Büyük Millet meclisinde en iyi şekilde temsil ederek, başarılı hizmetlere imza atmaktır. AK Parti iktidarı sürecinde ülkemiz için her alanda yapılacak çok önemli açılımların ve yeniliklerin devam edeceği aşikârdır. İyi hizmet güneş tutulmasına benzer, onu herkes görür ve fark eder.

Kahramanmaraş halkı güneş tutulmasına bizimle şahit olacaktır.

Kahramanmaraş için ne yapılsa azdır, yapılacak her şey için Ankara’da biz Kahramanmaraş halkının eli, dili, ayağı ve sesi olacağız, ortak akılla ortak başarılara imza atacağız.”

YELİZ TAPAN’IN ÖZGEÇMİŞİ

1977 yılında Kahramanmaraş-Elbistan’da doğan Yeliz Tapan, ilkokulu, orta ve liseyi Elbistan’da bitirdi. 1997’de Sütçü İmam Üniversitesi Elbistan Meslek Yüksekokulu inşaat teknikerliği bölümünden mezun oldu. Bu tarihten sonra çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında görev yaptı. 2005 yılından itibaren Adana Büyükşehir Belediyesinde çalışmaya başladı.

En son ruhsat ve denetim işleri şube müdürü oldu ve vatana hizmet etme adına, AK Parti’den Kahramanmaraş Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Tapan, Hasan Tapan ile evli olup, 3 çocuk annesidir. (www.kanal46.com)