Seçimlere odaklandık ya, biz de hızını alamayan, freni tutmayan araba misali, seçimden seçime atlayıp gidiyoruz. Ha, vatandaş cephesinden bakacak olursak, özellikle Karacasu ve Kavlaklı halkı, bu yazılardan hoşnut olabilirler ama, Kahramanmaraş sadece Karacasu ve Kavlaklı’dan ibaret mi deseniz, hayır, değil.

Şimdi MHP de adayını belirledi, aday da yakında yola çıkar, Kahramanmaraş’a avdet eder. Ettiğinde dengelerin değiştiğini göreceksiniz. Çünkü, İstanbul’da olduğu bilinen, aslen Bertizli, 40 yaşlarındaki Mustafa Dal, Karacasu’da seçimi etkileyecek isim olarak lanse edilince, şimdi bütün gözler gelecek bu adaya çevrildi.

Esnaf oda seçimlerinde Bertizliler başrolde oynamıştı, şimdi de aynı oyun Karacasu’da sahneye konuluyor. Bilinen de şu ki, Karacasu’da yaklaşık 500 hane Bertizi ve yöresinden gelme insanlardan oluşuyor. Yani Dal, buradaki köylülerinin oyunu alabilecek mi, şimdi herkes bu soruyu soruyor.

Bertizliler her yere dal budak salınca, tabi seçmen ve adaylar üzerinde etkili olabiliyorlar. Gücü temsil ettiklerinden, seçimlerin kazanılmasında ya da kaybedilmesinde önemli rol oynuyorlar.

Kavlaklı’ya geleceğim de, moda Karacasu olunca, ister istemez aklımız-fikrimiz Karacasu’ya kayıyor. Halil Doğan’a, Tahsin Gözükara’ya ve AK Partiden aday olmayı bekleyen ve partisi MHP’den aday gösterilmeyen Fevzi Gökçe’ye sonra sıra gelecek, merak etmeyin!

Biz yine MHP adayı Mustafa Yunus Dal’a gelelim. Karacasu’da 6 bin seçmen var. Acaba Dal bu seçmenin ne kadarını alır? Bu şimdilik meçhul. Böylece bu beldedeki aday sayısı 3’e çıkacak. Çıkacak diyorum, AK Parti bakalım Topçuoğlu’nu mu, yoksa Aksu’yu mu aday gösterecek, o belli değil de, bize göre vatandaş gönlündeki adayı belirledi, tercihini yaptı. Ha, Necati Okay’a bakarsanız, Şubat’ın 9’u beklenmeden aday belli olacak. Kim olacak, şans kimden yana gülecek, belli değil.

Ancccaaaaakkkkkkk…

Farzedin ki Topçuoğlu ya da Aksu AK Parti’den aday gösterilmedi. O zaman ikisinden birinin başka partiye gitme ihtimalleri var mı, yoksa bağımsız olarak mı yola çıkarlar, mücadeleye devam ederler, onu da şu yaklaşan birkaç günlük zaman gösterecek! MHP de adayını belli ettiğine göre, Topçuoğlu ya da Aksu için başka seçenekler çıkacak ortaya. Yanisi şu, herkes partiyi, aday açıklamasını bekliyor. Ona göre gardını alacak.

Tabi Mustafa Dal’ın ortaya çıkması, Bertizlilerin yoğun olduğu Karacasu’da aday olması, doğrusu bir akıllı hareketti. Adam damardan girecek, kalbine vuracak! Hemşehrilerinin gönlünü ve aklını çelecek, oyunu alacak.

Veeeeee…… Kimsenin bilmediği, aklına getirmediği, bilse bile getirmek istemediği bir başka gerçek daha var ki, akıllara durgunluk verecek! Ama gerçek…

Ferhuş Kampusünde yüzlerce öğrenci var. Siz deyin 500’ün üzerinde… Yurtta kalan ya da okuyan. Bu öğrencilerin büyük bir bölümü Ülkü Ocaklarından gelme, yani MHP kökenli. Bu öğrencilerin sayısı seçimin kaderini belirleyecek bir anlamda, diye yorum yaparken, edindiğimiz bilgi doğruysa, bu öğrencilerin oyu donduruldu. Yani,7 Mart’taki seçimde oy kullanamayacak, seçimin kaderini belirleyemeyecekler.

Pazar günü, gerek Topçuoğlu, gerekse Aksu seçim bürolarını ziyaret ettiğimizde, Faruk Aksu seçim bürosunda bulunan ve ismini vermeyen bir vatandaş, “Bu beldede MHP adayının şansı yok. Değil, bilmem ne, Devlet Bahçeli gelse bu beldede seçimi almaları imkânsız” diyerek iddialı konuştu.



Karaziyaret Mahallesinde, daha önce haberini yaptığımız, Süleyman Topçuoğlu’nun yanında olduğu izlenimi verilerek, diğer muhtarlarla resim çektiren Karaziyaret Mahallesi Muhtarı Ali Zorkun’u dinledik. Az ve öz söyledi, ”Ben kimsenin adamı değilim, kimsenin de yanında değilim. Bene mahalle sakinlerimin emrindeyim. Topçuoğlu’nun seçim bürosunda resim çektirmiş olabilirim. Kaldı ki ben her iki aday adayının da seçim bürosuna gittim, giderim. Davet edilen, çağırılan yere giderim. Her iki adaya da saygım sonsuz. Neticede beldemin insanları, adayları… Ama dedim ya, kimsenin adamı değilim, kimseye de açık destek vermedim”

Bakalım başka adaylar çıkar mı?

Demeye kalmadan, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) adayı çıkıverdi. Fatih Mazı… Karaziyaret Mahallesine açtığı beze afişle kendini duyurmaya çalışmış. O da Bertizli. Bu mahallede Bertizli çok ya, onlara güvenerek yola çıktı herhal. Varsın çıksın, çıksın ki, ortalık hareketlensin, şenlik artsın, bize de iş düşsün, değil mi yani?

SON DAKİKA NOTU: Mustafa Yunus Dal, Karacasu Karaziyaret Mahallesi girişinde seçim bürosunu tuttu, pazartesinden itibaren resmen çalışmalara başlayacak. Bilgisi ve ilgisi olanlara duyurulur!

Maya tutar mı, bilinmez. Zaman ne gösterir, o da öyle…


KONUK YAZAR:
MEHMET FİSKECİ

[email protected]

Editör: TE Bilisim