Kahramanmaraş Baro Başkanlığının olağan genel kurul toplantısı bugün yapılıyor.

Mevcut Başkan İsmail Kahveci ile Erdal Haluk Yolaçan’ın başkanlık için yarıştığı genel kurul, bugün saat 10’da Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda başladı.

Yolaçan; “ Kahramanmaraş Barosu etkinliğini yitirdi”

Kahramanmaraş Baro Başkan aday adayı Av. Erdal Haluk Yolaçan, Kahramanmaraş Barosu Afşin Temsilcisi İsmail Karataş’ı makamında ziyaret ederek Afşinli avukatlardan destek istedi.

Uzun yıllardır Kahramanmaraş’ın siyaset yaşamında aktif rol alan ve avukatlık mesleğini sürdüren Erdal Haluk Yolaçan, ilçenin etkili sesi Yeşil Afşin Gazetesi'nin haberine göre; ‘Etkin ve Saygın Baro’ hedefiyle yola çıktıklarını ve Kahramanmaraş Baro Başkanlığına talip olduğunu söyledi.

Yolaçan, yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş Barosunun son 4 yılda gerek şehrin sorunları gerekse ülke genelinde yaşanan gelişmelerden uzak kaldığını ve baronun etkinliğini yitirdiğini savundu.

Baronun yeterli bir çalışma yürütmediğini ileri süren Yolaçan, ''Biz hukukçular aydın insanlar olarak toplumun beklentilerine mutlaka cevap vermek zorundayız. Bu nedenle Kahramanmaraş'ta baronun çok etkin olması gerekiyor'' dedi.

Yolaçan, meslektaşlarının birçok sorunu bulunduğunu ve sorunların çözümü için projeler hazırladığını ifade ederek, projeleri hayata geçirmek istediğini kaydetti.

Av. Erdal Haluk Yolaçan'ın hedef ve projeleri arasında;

Afşin’de ve Elbistan’da avukat arkadaşlarımızın dinlenebileceği ferah bir lokal açmak,

Özel hastaneler ve devlet hastaneleri ile yapılacak özel hizmet alımı sözleşmeleri ile baro üyelerine sağlık hizmeti desteği sağlanması, uygun bir katılım payı karşılığında yılda bir kez tüm meslektaşlarına check-up imkânı sağlanması,

Baro hizmet binası ve sosyal tesislerinin de içinde bulunduğu Baro Evi projesinin hayata geçirilmesi,

Baro Meclisi oluşturulması ve bu meclisin her 3 ayda bir toplanmasının sağlanarak işlevsel kılınması gibi birçok projesi bulunuyor.

YOLAÇAN’IN KISA ÖZGEÇMİŞİ:

05.01.1967 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini Kahramanmaraş'ta tamamladı. 1989 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1990 yılında Kahramanmaraş'ta serbest avukatlık yapmaya başladı.

Bu güne kadar Kahramanmaraş Barosunda 1 dönem Baro Başkan Yardımcılığı, 1 dönem Genel Sekreterlik, 3 dönem Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.