Kahramanmaraş polisi tarafından düzenlenen, bir hırsızlık şebekesine yönelik operasyonda ikisi çocuk, 6 kişi gözaltına alındı. Yaklaşık 14 ikamette gerçekleşen olayda, hırsızlıkta kullandıkları aletlerle beraber çalıntı mallar da ele geçirildi. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince yapılan bu operasyon vatandaşın rahat bir nefes almasını sağladı.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Kahramanmaraş’ta ev, bağ evi ve iş yerlerinden yapılan hırsızlıklarla ilgili çalışma başlattı. Uzun süren teknik ve fiziki takibin ardından düzenlenen operasyonda, merkez ve jandarma bölgelerindeki ev, bağ evi ve işyerlerinden hırsızlık yaptığı belirlenen 6 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 2’si yaşlarının küçük olması sebebiyle Çocuk Şube Amirliği’ne teslim edildi. Şebekenin diğer 4 üyesi, Yenişehir Devlet Hastanesi’ndeki sağlık kontrolünün ardından Kahramanmaraş Adliyesi’ne sevk edildi.

Zanlıların, çalıntı malları sakladığı ve piyasaya sürdüğünü tespit eden Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, malları satın alan şahıslar hakkında da işlem yaptı. Ev ve iş yerlerinde yapılan aramada av tüfekleri, kuru sıkı tabancı, cep telefonları, bayan cüzdanları, kişilerin özel eşyaları, hızar makinesi, bayan çantaları gibi eşyalar ele geçirildi. Haklarında bir çete ve on dört hırsızlıktan işlem yapılan Mehmet K. (24), Murat G. (24), Murat B. (20), Hüseyin K. (27) isimli şahıslar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mehmet K. (24), Murat G. (24) ve Murat B. (20) tutuklanırken diğer şahıslar serbest bırakıldı. (www.kanal46.com)