Kahramanmaraş’ta 20 Nisan 2010 tarihinde meydana gelen olayda bir lise öğretmenini görev yaptığı okulun yanındaki Pazaryerinde silahla öldürdükten sonra kaçarak kayıplara karışan katil zanlısı, 5 ay sonra bu kez bir yerel radyo ortağını daha tabanca ile öldürünce yakayı ele verdi.

Öğretmen cinayeti sonrasında kimliğinin belirlenerek yakalanabilmesi için polis ekipleri tarafından robot resmi çizdirilen katil zanlısı her yerde aranırken, kent merkezinde bugün öğle sıralarında bir silahla yaralama olayı meydana geldi.

155 polis imdat hattına gelen ihbar üzerine Sakarya Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir yerel radyo karşısındaki taksi durağının önündeki çay bahçesine gelen ekipler, silahla başından ağır yaralanan evli, 2 çocuk babası ve yerel radyonun Halkla İlişkiler Müdürü Haktan Kaya (38) isimli şahsı ambulansa Yenişehir Devlet Hastanesi’ne gönderdikten sonra olay yerinden kaçan şahsı yakalamak üzere harekete geçti.

Çevreden de elde edilen bilgiler doğrultusunda eşkâli belirlenen saldırgan, Sarayaltı Caddesi civarında sivil olarak devriye görevi yapan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı polisler tarafından suç aleti Brovning marka ruhsatsız tabancası, 30 mermi ve 2 şarjör ile birlikte kıskıvrak yakalandı.

HASTANEDE YAŞAMINI YİTİRDİ

Hastanede yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen Haktan Kaya kurtarılamazken, Emniyete götürülen 6 çocuk babası 49 yaşındaki ve işsiz olduğu öğrenilen saldırgan Cuma Avcı, aslen merkeze Ilıca beldesinden olduğunu belirterek, elde edilen bilgi ve iddiaya göre ilk ifadesinde olayları gerçekleştirdiğini kabul ettiği bildirildi.

Katil zanlısının polise verdiği ilk ifadede, 20 Nisanda edebiyat öğretmeni Mehmet Savaş Kalaycı'yı da kendisinin öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi. Cuma Avcı'nın ''Namus meselesi yüzünden her iki olayı da gerçekleştirdim. Bunlar benim hayatımı kararttı. Sırada bir kişi daha vardı. Onu da öldürdükten sonra polise teslim olacaktım'' dediği öğrenildi.

İşsiz olduğu belirtilen Cuma Avcı'nın Serintep Mahallesi'ndeki TOKİ evlerinde oturduğu bildirildi. 2 ayrı cinayet olayının faili olarak yakalanan zanlının emniyetteki ifadesinin ardından adli makamlara teslim edileceği öğrenildi.

LİSE ÖĞRETMENİ İSE YOL ORTASINDA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Kahramanmaraş’ın Hoca Ahmet Yesevi Lisesi’nde öğretmen olarak görev yapan Mehmet Savaş Kalaycı yol ortasında tabanca ile vurularak öldürülmüştü.

20 Nisan 2010 günü saat 12.45 sıralarında meydana gelen olay şöyle gerçekleşmişti: Şeyhadil Mezarlığı arka kısmında bulunan Perşembe pazarında yürümekte olan bir kişi, silahlı saldırıya uğradı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre; güvenlik elbisesi giydiği ve uzun bıyıklı olduğu bildirilen 30-40 yaşlarındaki saldırgan olay yerinden kayıplara karıştı. Silahlı saldırıda karnından ve sırtından kurşun yaraları alan ve olay yeri yakınındaki Hoca Ahmet Yesevi Lisesi’nde Türk Dili-Edebiyatı öğretmeni olduğu öğrenilen 33 yaşındaki Mehmet Savaş Kalaycı can verdi.

Polis ekipleri kaçan saldırganın peşine düşerken, öğretmenlik görevinin yanında kent merkezinde bulunan özel bir radyoda daha önce akşamları program yapan Kalaycı’nın geçen yıl bir istek parçasını çalmadığı gerekçesi ile radyo binası önünde ayağından vurulduğu da öne sürüldü. O zaman ki Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül de olay yerine gelerek bilgiler aldı.

Akgül, olayda hayatını kaybeden öğretmenin 33 yaşında, bekâr ve aslen Kilisli olduğunu söyledi. Kilis Lisesi’ni 1995 yılında bitiren Kalaycı’nın Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olduktan sonra 2001 yılında öğretmenliğe başladığı öğrenildi. (www.kanal46.com)


Editör: TE Bilisim