En başta şunu söyleyeyim, kimseyi övmüyoruz, görevde olmayan birine de yalakalık yapmıyoruz. Hakkını teslim etmek istiyoruz.

Konumuz Kuzey Çevre yolu

Kuzey Çevre Yolu! Kiminin rant kapısı, acelesi neydi dediği, 12 dakika da iş yerine ulaşanların ise nimet kapısı olarak gördüğü, daireye gücü yetmeyenlerin umudu haline geldiği Kuzey Çevre Yolu!

Öncelikle; Büyükşehir’in 2014 yılında kurulduğunu ne kadar çabuk unutuyoruz. Kurtarıcımız olarak gördüğümüz Kurucu Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un yaptığı hizmeti görmezden mi geliyoruz.

Her zaman Gaziantep’i örnek vererek siyasilere sesleniyorduk, ‘siz neden Antep gibi borçlanıp hizmet getirmiyorsunuz, borçsuz belediye iş yapmayan belediye’ diye nitelendiriyordunuz. Bugün ne oldu, hem nalına hem mıhına vuruyoruz. Bugün A diyen yarın aynı şeye B diyenler karakterini bir kontrol etsin…

Sadece Kuzey çevre yolundan söz etmek istiyorum;
KUZEY ÇEVRE YOLU
-Buraya sadece yol demek sadece ahmaklık olur. Buraya çift şeritli yol demekte ahmaklık olur. Buraya ne olacak canım bende yaparım demekte ahmaklık olur! Buranın perde arkasını yazacağım. Beynini boş bilgiler ile dolduran sevgili büyüklerime belki örnek olabiliriz.
Bu yolun güzergahı bir kere iki ilçeyi aynı gerdanlık gibi sarıyor. Yani Dulkadiroğlu’nda başlayan yolculuk Onikişubat ilçesinde son buluyor. Böyle kesintisiz bir yol varsa bana bir söyleyin.
-Burada Elbistan ovası kadar bir alan imara açılmayı bekliyor. Takribi 350 bin nüfusun yeni yerleşim alanı olacak.
-Birisi çıkıyor ve diyor ki, bu yol olmamış. İyi de kardeşim sen olmadığını nerden biliyorsun? Ben biliyorum! Nasıl? Yani bilimsel verilerini, uzun yıllar değerlerini, ne bilim rüzgar hesaplamalarını, yolun sağının ve solunun imar arsası olup, 350 sektörü içinde barındıran bir ulusal kalkınışı yapacağını sen hesapladın mı, hayır? Bırak ta o zaman hesaplayanlar işini yapsın!!
-Yani Kuzey Çevre yolunun sağı solu, önü arkası, nerdeyse şu anki Maraş’ın sığacağı alan
-Konut maliyetleri yarıya düşecek arsa payının azalmasıyla beraber Şehrin doğusuyla batısı birleşecek
-Şehrin çevresinde ring yol oluşuyor. Örümcek beyinliler için açıyorum bu konuyu, yani siz Orman Bölge Kavşağından yukarı Abdulhamithan camine doğru çıktınız, oradan geçerek AKDO kavşağından yine yukarı çıktınız, çevre yoluna vardınız demektir, oradan da ister Dulkadiroğlu bölgesine, isterseniz de Onikişubat bölgesine çok rahatlık ile gidersiniz
-Araçlar şehrin içinde labirent de dolaşır gibi gideceği yere gitmeyecek şehrin çevresinden istediği yere daha çabuk ulaşacak-Dulkadiroğlu’ndan başlayıp Onikişubata kesintisiz giden bir bulvar yoktu, artık var! Süleyman Soylu’nun efsane veciz sözü gibi SİZİN NE ZORUNUZA GİDİYOR! BU HİZMET SİZE NİYE BATIYOR!
-Bu yol iki ilçeyi birbirine daha sıkı bağlayacak Binevler Bölge Dulkadiroğlu bölgesinin devamı gibi olacak bu bulvar sayesinde, Yani aynı anda büyüme, aynı anda sıçrama hamlesi olacak! BU MU ZORUNUZA GİDİYOR
-Çamlık bölgesindeki yaklaşık 100 dönümlük belediye arsası daha değerli hale geldi. Büyükşehir Belediyesi bu yola cephe bir petrol yeri kazandı.
NOT: Bu kadar faydası olan bir yeri istemeyen kişilerin eleştirilerini haklı buluyorum. Çünkü birinin kafasındaki düşünceyi yıkmak Ağrı dağının yerini değiştirmekten daha zordur
NOT 1: Tekrar ediyorum hedefim sadece şehre kazandırılmış bir esere sahip çıkmak. Onun dışında gaye ve amaçların hepsine kapalıyım. Şimdi biri çıkıp diyecek ki kaç para aldın. Birinin yaptığı bir şeyi övmek veya germek para ile alakalı değil tamamen şehri sevmek ile alakalı

Sanırım eksik kalmadı, kaldı ise de okuyanlarımızın affına sığınarak kalın sağlıcakla diyorum