Bugün size siyasetten söz etmeyeceğim, gerek sosyal medyadan gerekse bizatihi görerek takip ettiğim Namık Kemal Mahallesi Muhtar adayı, namı diğer Büyükşehir Belediyesinin çalışkan ve güler yüzlü personeli Ahmet Okur’dan söz edeceğim.

Bende o mahallede doğdum, büyüdüm. Şuan orada oturmasam da sokaklarında, caddelerinde anılarım vardır, boş arsalarda çok top koşturmuşluğumuz vardır. Her zaman o mahallenin gönlümde ayrı bir yeri vardır. Yaşayan akrabalarımız, dostlarımız ve sevdiklerimiz mahalle ile bağımızı koparmadı.

Binlerce makale yazan birisi olarak her halde ilk defa bir muhtar veya muhtar adayı makaleme konu oldu. Hem Belediyedeki ekiple hem siyasetçilerle dört dörtlük bir iletişim kuran Belediyeci Ahmet Okur’u bugün yazmaya karar verdim.

Makalemin Ahmet’le olan bölümüne geçmeden önce 5-6 yıl önce bir anımı paylaşmak istiyorum; 162 dairenin ikamet ettiği Binevlerdeki yeni kurulan bir siteye sitede oturan bazı arkadaşlar çevremin geniş olması nedeniyle beni site başkan adayı gösterdiler. Daha başkan olmadan sitenin etrafını dönemin belediye başkanı Mustafa Poyraz’a rica ederek eksik olan yol işini, çevre düzenlemesi gibi bazı hizmetleri yapmasını sağlamıştım. Seçim günü bir site sakini bana; ‘kardeşim senin site başkanı olman senin için değil bizim işimize gelir, çünkü hizmet aksamaz’ demişti. Başkan olduktan 3 gün sonra birinin kalorifer tesisatı patlamış beni sabah 5’te kaldırmışlardı. O gün ben ne yaptım diye kendime sormuştum. İnsanlarla uğraşmanın onları yönetmeye talip olmanın dışardan göründüğü gibi olmadığını, bir ateşten gömlek giyme olduğuna karar vermiştim. Medya sektöründe olmam nedeniyle zaman kavramı önemli olduğu için 6 ay dayanabildim, başkan yardımcımıza devir ettim.

Bugün aynı heyecanı Ahmet Okur’da görüyorum. Ahmet Okur’un sosyal medyadan takip ettiğim kadarıyla yüreği mahallesi için çarpıyor ve elinden gelen tüm gayreti gösteriyor. Hemen konu değişmeden Namık Kemal Mahallesi sakinleri bence Ahmet Okur’un muhtar olması için değil kendilerine daha hızlı ve iyi hizmet gelmesi için oy vereceğini düşünüyorum. Muhtarı orada oturan insanlar kendi için seçmeli. Tabiki diğer aday arkadaşları da tenzih ederek ateşten gömlek olarak nitelendirdiğim bu tam demokratik seçimde, o mahalleyle yetkililerin arasında köprü vazifesi görebilecek, her kapıyı sonuna kadar açabilecek dinamik arkadaşlardan yana tercih kullanılması taraftarıyım.

Bir insan hizmet etmek için kabuğuna sığmıyorsa, biz de halk olarak ona bu imkanın verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Her şeyi, hısımlığı, akrabalığı, hemşericiliği bir tarafa bırakın, hayalinizde kimlerin daha iyi hizmet edebileceğini canlandırın ve tercihinizi ondan yana kullanın.

Medyadan takip ettiğim kadarıyla, sıra dışı bir çalışma temposu içerisinde olan bu kardeşimiz, askıda ekmek olayını ilerletmiş, kursağına belki de bayram dan bayrama et düşen dar gelirliler için askıda et kampanyasını başlatmış, okullarına güvenlik kulübesi, hemşerilerinin tek tek sorunlarıyla ilgilenme gibi bir çok derdini şimdiden çözmüş.

Son olarak eğer muhtar olmadan bu kadar çalışıyorsa, elindeki imkanı bir tık öteye götürdüğünde neler yapabileceğine siz karar verin.