Yazı başlığım biraz enteresan gelebilir ama açıklama yapınca daha da anlaşılır olacağım.

Biliyorsunuz önceki gün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hayrettin Güngör, çarşıda Trabzon Akçabatlı bir bayana “Sizi Biz Müslüman yaptık” diyalogu ile Dünya ve Türkiye gündemine oturmuştu. Twitter’de #musluman diye açılan hastang’lerde Kahramanmaraş konuşuldu.

Sonra belediyeden gelen açıklama daha vahim. Hayrettin Beyin söyledikleri çarpıtılmış dendi. Nasıl yani? Hanımefendiye dediği şeyi kesmişmiyiz? Ya da montaj mı yapmışız? Ya da farklı teknolojileri kullanarak Hayrettin beyin ağzı ile farklı birşey mi demişiz? Neyi çarpıtmışız!!! Kendinden emin, savaş kazanmış komutan vakurluğu ile hanımefendiye “Sizi biz Müslüman yaptık” dedi. Hatta hızını alamadı annene babana sor dedi. Bu dediklerini belediyenin yaptığı açıklamaya göre biz çarpıtmışız… söylediğine bakmıyor, suçu çok sevdiği gazetecilere atıyor (!)

Reklamın iyisi kötüsü olmaz diyeceğim ama zaten hep kötü anılıyoruz. Yani gerek varmaydı ki bu kadar kötülüğe, neyse şu yazımın başlığına gelelim. CHP Kahramanmaraş milletvekili sevgili Ali Öztunç, kurucu Büyükşehir eski Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u eleştirdiği kadar Sayın Güngör’ü eleştirmedi. Muhalefet hele de Sayın Öztunç’un muhalefetliği bu şehre lazım. Kendisi itici bir güç konumunda. Zannımca, kendisi bu olanlara şehir adına üzülse de, eskiden rakibinin hataları için içten içe bir sevinme yaşıyordur. Yani ne desin şimdi!!!

Göreve gelir gelmez daha koltuğa oturmadan ilk verdiği talimat basın dosyasını getirin olmuştu. Kendisine basın ile arayı bu kadar uzak tutmama tavsiyelerine ise basın benim gözümün üstünde kaş var diye mi yazacak demişti? Gelinen noktada, basın kaş yazmadı ama kendisi kaş yapacağım derken kendisinin gözünü çıkardı. Daha biz bir şey yapmadık!!!

Son olarak madem basına bu kadar önem vermiyorsunuz teşkilat şemanızda bir müdür vekili (ilk önce müdür olarak geldi) bir müdür, genel sekreter yardımcısını da Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü atadığınızı görüyoruz. Demek ki neymiş basın önemliymiş, siz deseniz de önemli demeseniz de önemli. Siz kabul etseniz de önemli, kabul etmeseniz de önemli. Şehir adına bunların yaşanmasını istemezdik ama konuşan biz değiliz, yazan da biz değiliz. Hala Maraş basını sizin hakkınızda tam manasıyla bir şey yazmıyor.

Başkanım çok doğru yoldasın bence böyle devam edebilirsin!!!